למי יכין השף שגב משה קפה ובחינם, באיזה מסעדה תוכלו למצוא המבורגר בסגנון מרוקאי, ומה הסושיה החדשה בשוק- חדשות אוכל
"טורקי אצל שגב" לראשונה בר קפה בניצוחו של השף משה שגב שיהיה פתוח לקהל הרחב – בחינם – בחוה"מ סוכות בכיכר רבין ת"א בין התאריכים 19-20/10/16 בשעות: 10:00 ל- 21:00. הבר החדש יאפשר לקהל ליהנות ממשקאות ייחודיים מבוססי קפה טורקי, לא אלכוהוליים, בחינם, להיחשף לטעמים מעניינים חדשים, לטעום משקאות גורמה שהוכנו על ידי שף, ובעיקר – ליהנות מבילוי מרענן לכל המשפחה בחוה"מ סוכות.
לכבוד חג הסוכות, שבפתח, רשת בתי הקפה גרג, מזמינה אתכם לחגוג את חג הסוכות בסניפיה. תקים בצמוד לחלק מבתי הקפה של הרשת, סוכה כשרה גדולה ועשירה בקישוטים חגיגיים וצבעוניים.
ב15 באוקטובר יערך באיטליה גמר תחרות השף הצעיר של סן פלגרינו, התחרות שגילתה שפים מובילים כמו השף אוראל קמחי (מסעדת פופינה), השף דיוויד פרנקל (מסעדת פרונטו), השף חביב משה (מסעדת על המים) ועוד, במסגרת חצי הגמר שנערך במאי בישראל זכה השף היווני ניקולס ביליס שייצג את ישראל בתחרות. מאיר אדוני שהיה חלק מצוות השיפוט הבינלאומי בתחרות בארץ משמש גם כמנטור ומלווה את ניקולס מזה 3 חודשים.בסופ"ש האחרון טס מאיר לאתונה על מנת לעבוד יחד עם ניקולס על מנה מנצחת לקראת הגמר הגדול.
במאצ'ו מאצ'ו חוגגים השנה את אוקטוברפסט, פסטיבל בירה גרמני מטורף המתאפיין בשתיית בירה גרמנית ואכילת מטעמים גרמניים לצדה, עם שתי כוכבות חדשות: הראשונה – נקניקיית פרנקפורטר, הגרסה הכשרה אך המושחתת במיוחד באורך של 30 ס"מ העשויה מתערובת של עגל והודו. השנייה – נקניקיית צ'וריסו שמנמנה במיוחד העשויה מתערובת של עגל, טלה ופלפל צ'יפוטלה מעושן. מתכוני הנקניקיות פותחו במיוחד עבור רשת מאצ'ו מאצ'ו, כדי להבטיח לסועדים הנאה מקסימלית. כדי להשלים את חגיגת האוקטוברפסט, הנקניקיות יוצעו לצד בירת ויינשטפן מהחבית וצ'יפס בדילים מיוחדים.
רשת מסעדות ג’ירף משיקה ארבעה קוקטיילים חדשים בתפריט האלכוהול שלה. סדרת הקוקטיילים החדשה, שרקח המיקסולוג גלעד לבנת מה"אימפריאל בר" בת"א, הותאמה במיוחד לליווי הטעמים העזים והאסיאתיים של המנות המוגשות בג'ירף. כולם עשויים מאלכוהול איכותי ומסירופים תוצרת בית, שאנשי ג'ירף מכינים בעצמם. בין השאר אפשר למצוא פה סירופ מדובדבנים טריים, סירופ מג'ינג'ר-אגבה, ועוד. התוצאה הסופית: קוקטיילים קלילים, אקזוטיים, מרעננים, וגם עוקצניים.
הגן הסודי של פר דרייר במתחם נגה בתל אביב, ירחיב לרגל סוכות את מועדי הגשת הבראנצ'ים המהוללים שלו, המוגשים בדרך כלל רק בסופי השבוע ויציע אותם בכל ימות החג (14-24 באוקטובר). תפריט הבראנץ' יכלול מנות לדוגמא: פלטת גבינות 200 גר׳- עם לחם, חמאה וריבת בצל (גרוייר/רוקפור/סנט מור/גאודה עיזים/ברי או ספיישל שבועי,בריוש תרד בשמל תרד, ביצה וגאודה עם סלט רוקולה; שקשוקה /נקניקיות מרגז סלט ירקות, טחינה וחלה ועוד.
לרגל השנה החדשה מקיימת מסעדת סיטארה, אשר נמצאת במתחם סי אנד סאן בתל אביב, פסטיבל ייחודי על טהרת דגים שלמים.תפריט הפסטיבל יציע מנות דגים שלמים כחלק מהחיבור הטבעי בין מנות חגיגיות ומיוחדות על טהרת הדגים ובין חגי תשרי. את התפריט בנה שף סיטארה, והוא כולל ארבעה מנות ייחודיות, אשר כולן עשויות מדגים שלמים במיוחד לכבוד ראש השנה, בתפריט: ברבוניות בבלילת סיידר תפוחים, ברוטב צ'ילי וקרמל צ'יפוטלה, דג לברק בקרסט עשבי תיבול. ועוד.
לפתיחת שבוע חדש ומלא באנרגיות חיוביות, השפים של מסעדת השף הכשרה MeatKitchen (מיט קיטצ'ן), אלעד לוי ונדב נצר, משיקים ערבי המבורגר סובבי עולם מדי יום ראשון, המשלבים תפריט ייחודי, בנוסף, הסועדים הרעבים במיוחד יוכלו ליהנות ממנת המבורגר 500 גרם וממנת המבורגר המוגשת לצד תפו"א מדורה וביצה עלומה במחיר של 59 ש"ח. כל המנות מוגשות בליווי בירה מן החבית וצ'ייסר לבחירה בין ההמבורגרים שיוצעו בתפריט המבורגר מקסיקיני- איולי חלפניו, אננס, גוואקמולה, שעועית שחורה ונאצ'וס והמבורגר מרקש- לחם פרנה, איולי אריבה, לימון כבוש, מלפפון חמוץ וכוסברה (59 ש"ח)
סושיית Black & White מביאה לראשון לציון את בשורת סושי הגורמה הכשר. המסעדה מציעה סושי פרימיום בעלות של סושי רגיל. בעלי הסושיה, אבי סופר ויותם בן אלט ניהלו בשנים האחרונות דוכן סושי גורמה נייד וכשר ששימש בעיקר לחתונות ואירועי יוקרה.Black & White מציעה קשת רחבה של סוגי סושי טריים ואיכותיים כולל דגים חיים, דגים אפויים, רולים מטוגנים קונוסים ועוד. בקומבינציות של Black & White ניתן למצוא שילוב מנצח של איכות וחדשנות כמו שילוב סלט סלמון טרי ברוטב מיוחד על רול או שילוב פירורי טמפורה בשילוב סלמון צרוב במקום ומנות סושי טבעוניות.