מי מאתנו לא רוצה לקבל במקום להרגיש שסוחטים את כספו עבור הפוך קטן ? רשת קפה 'רוטשילד' השכילה להבין את הסועד הישראלי ופתחה בקמפיין ששמו 'נדיבות'. הקונספט כולל בין השאר מנות עשירות, פופקורן וסנגריה חינם לכולם ומילוי חוזר של קפה בארוחה. המנכ"ל דוריאן קופיט מסביר על הקונספט, הייחוד של הרשת ולמה הוא כלל לא מתרגש משפע רשתות הקפה שמסביב
למרות שכיום יותר ויותר אנשים נוהגים לאכול בחוץ, אפילו מספר פעמים בשבוע , רבים יוצאים ממסעדה או בית קפה בתחושת מרמור. זה יכול להיות בגלל סלט יקר שבקושי מכסה את הצלחת, או כוס תה ב-12 שקלים, מחיר מטורף לפחות לדעת כותבת שורות אלו. ואם אתה בוחר לקבל את הקפה ומאפה שלך ב-10 שקלים , אל תצפה לאיכות או טריות דווקא.
לכן מרענן ונעים לגלות את הקונפסט החדש של רשת בתי הקפה הצעירה יחסית, רוטשילד. הרשת קיימת בסך הכל 3 שנים, יש לה 10 סניפים ברחבי הארץ ועוד כמה בדרך, ונראה שהחשיבה שם אחרת לגמרי ממה שאנחנו רגילים.
הרעיון הוא פשוטו כמשמעו, נדיבות וזה מתקיים בכל סניפי הרשת. כפי שמפרט מנכ"ל הרשת דוריאן קופיט, זה מתחיל בחלוקת פופקורת וסנגגריה קרה או חמה לפי עונות השנה, בחינם לכל סועד. הקפדה על מנות עשירות וגדולות, חלוקת פופקורן וסנגריה כבר בכניסה 1+,1 על הבירה, תוספת מזאטים בארוחת בוקר, הגדלת קפה מקטן לגדול ומבצע שבמסגרתו כל מי שמזמין מנה של אוכל ומזמין כוס קפה יכול למלא את הקפה כמה שהוא רוצה בעת ישיבתו במקום.
"כשנכסתי לרשת לפני כשנה עשיתי מחקר, בניתי תכנית עבודה במסגרתה בדקתי את הרשתות המובילות מציגות עצמן, אחת אומרת שלה יש את ארוחת הבוקר הטובה ביותר, השניה אומרת שהיא הכי זולה, השלישית שהיא טובה בפאסט פוד והרביעית שמה דגש על בריאות", מספר קופיט, “ואז שאלתי איך נבדל את עצמנו משאר המתחרים. או שאנחנו מצטרפים למשבצת קיימת ומנסים להרחיב אותה או שאנחנו מנסים לדחוק מישהו מתוך המשבצת שלו או שנמציא משבצת משלנו , ומשם עלה רעיון קונספט הנדיבות".
זה לא רעיון יקר קצת, העלויות והחומרים?
" אנחנו רוצים לתת ולהציג את הקונספקט של בנדיבות . צריך לתת את הכיסוי אז אם זה הפופוקורן, הסנגרי, הגדלת הקפה, זה עובד מאוד יפה אנשים מעריכים את זה, אוהבים לארג'יות ואם נותנים אני מאמין שגם מקבלים בחזרה".
קופיט(42), תושב כפר סבא נשוי ואב לשתיים, חי את חיי הלילה, המזון והמשקאות מעל 20 שנה. היה לו את בר מאסטר- בית הספר לברמנים, הוא ייעץ לרשת ישרוטל בתחום המשקאות והקפה, עזר בהקמת הסניף הראשון של לנדוור באבן גבירול לפני 14 שנים, כתב ספרים כמו 'קוקטייל ה-1001', 'קוקטייל קולקשיין' והיה חלק ממערך הקפה ברשת YELLOW. למד באוניברסיטה באיטליה את תחום הקפה, “אפשר להגיד שזה החיים שלי, זה עולם מדהים, הריח והאיכות של הקפה. הוא עצמו אגב שותה 4-5 כוסות קפה ביום, אחד מהם קפוצ'ינו והשאר אספרסו, אם תהיתם. הסניף הראשון של קפה רוטשילד נפתח לפני שלוש שנים בהרצליה. לפני שנה וחודש כשנפתח הסניף החמישי השקיעו אנשי הרשת הרבה בתשתיות ובפיתוח, הקימו מטה עם שף רשתי, מנהל תפעול ומנהל אזור ואף הקימו את בית הספר לזכיינות הראשון בישראל. המטרה היא לתת מעטפת לזכיין שנכנס לרשת וללמד את הזכיינים איך לנהל את העסק שלה".
ישראל מוצפת היום רשתות בתי קפה , בנוסף לכאלה פרטיים. זה לא גרם לכם לחשוב אם יש צורך בעוד רשת?
"אני לא הייתי בהתחלה כאמור, אז הבעלים של הרשת היה חלק מרשת שקרסה וכשהוא ראה את הטעויות שנעשו שם הוא הקים סניף של רוטשילד, זה החל להתפתח, הכניסו אותי כמנכ"ל ושינו את התשתיות, עשו מיתוג מחדש ובשנה וחודש האחרונים גם הכפלנו את עצמו היום אנחנו 12 סניפים. אני מאמין שכל אחד צריך להיות חדשני. החשיבה שלנו היא כמו של היי טק, אנחנו משקיעים המון בתשתית על מנת לגדול נכון, המשרדים שלנו מהממים, נשמרת האחידת ברשת, חשוב להדגיש שאצלנו כל המנות נעשות על המקום, רק פסטה טריה, רטבים איכותיים, את הלחמים המיוחדים שלנו נאפים במיוחד על ידי מאפיה.
"הקפה של רוטשילד הוא תערובת שכדי ליצור אותה נסענו לבית קליה בסקוואלה באיטליה ואחרי כמה ימים בחרנו את התערובת שהכי מתאימה לחיך הישראלי, איזון בין חמיצות למתיקות , שתדע מצד אחד להתחנף ומצד שני תתאים גם לקפוצ'ינו וגם לאספרסו ותהווה בסיס טוב לחלב".
באופן כללי ברשת תוכלו לטעום ממנות כמו חציל קלוי, צ'יפס בטטה, סלט ארטישוקים ופטריות ממולאות. בנוסף התפריט מציע מגוון רחב של סלטים, כגון: סלט יווני, סלט חלומי, סלט ניסואז, סלט טוסט. לצד מבחר טוסטים, ביניהם: טוסט סלמון, טוסט בלקני פתוח (בייגל פתוח עם שמנת, בולגרית, פסטו, פלפל וחציל קלויים וגבינת מוצרלה) וטוסט טבעוני.
במקום ניתן גם ליהנות ממגוון מנות עיקריות ביניהן: דניס, פיש אנד צ'יפס וסלמון המוגש בליווי ניוקי. וזה באמת רק חלק מהן.
אם אתם מאזור חיפה והקריות תשמחו לדעת שהסניף שבקרית חיים היחיד שאינו כשר ברשת, עובר שיפוצים ושינוי בתפריט שכעת יכול להתפרש על יותר מאכלים ויכלול למשל המבורגרים מיוחדים, במקום יהיה גם DJ שינגן וינעים לכם את הערבים המתחממים.