מייקל רוטשילד עשה עלייה לפני כמה שנים משוודיה שם הפיק תוכניות ריאליטי מצליחות. בארץ הוא החליט להקים את רשת מאפיות 'פיקה' בתל אביב שהביאה את בשורת המאפים והעוגות השוודים לחיך הישראלי
בזמן שאתם הולכים לישון מייקל רוטשילד (45) מגיע בשעות הלילה המאוחרות למאפיית 'פיקה' ברחוב תושיה בתל אביב. עד לפני עשור שנים אלו היו הזמנים בהם היה מסיים שידורים של אחת מתוכניות הריאליטי שהפיק לטלויזיה השוודית "הפקתי את 'הישרדות' בגרסה השוודית" הוא אומר לי תוך כדי שהוא מחלק הוראות לעובדים שלו במאפייה כאשר הוא לש בצק ללחם השוודי עם זעפרן. לארץ הוא הגיע בשנת 2007 "רציתי לנסות לגור פה". הוא מסביר. באותם זמנים הוא פתח נציגות של חברת ההפקות איתה הוא עבד בשוודיה שנתנה ייעוץ. אבל בשלב מסוים הגעגועים למולדתו התגברו "היו לי געגועים לשוודיה וגם לאחר 20 שנות עבודה רציתי לשנות מקצוע". הרעיון לשלב גם מקצוע חדש וגם משהו שיענה על הכיסופים לארץ מולדתו נולד בזכות ביקור ביום הולדת של חברים "הזמינו אותי ליום הולדת ולקראת זה הכנתי כמה מאפים שוודים פופולריים". הוא נזכר "האורחים מאוד התלהבו ואף הפצירו לי לשווק את אז זה".
באותם ימים ישראל הייתה תחת מתקפת 'הפודיס' שצמחו תחת על עץ רענן בעקבות תוכניות הבישול שכבשו את המסך "התחלתי לאפות בבית. פתחתי עמוד פייסבוק והזמנות התחילו להגיע". 
זה קרה לפני שש שנים "התייחסתי לזה תחילה בתור תחביב ולמדתי את זה מאפס. קראתי ספרים ולמדתי מתכונים ביוטיוב". הקהילה השוודית הקטנה בישראל התחילה לשמוע על מייקל ובהתאם לכך גם הזמינו. הפריצה הגיעה שזה יצא מגבולות הקהילה אל כלל הישראלים שמחפשים כל הזמן את הדבר החדש בתחום הקולינרי. כמה בלוגרים כתבו על זה "ואז כל הבית שלי הפך למעין מאפיה קטנה". אחרי חצי שנה מיכל אנסקי הזמינה אותו לקחת חלק 'בשוק הנמל' והביקוש גדל. אחרי כמה חודשים שהוא הסתובב בין שווקים שונים החליט רוטשילד לשכור מאפיה קטנה ואז הגיע השינוי המיוחל כאשר לפני 4 שנים הוא פתח את מאפיית 'פיקה' הראשונה ברחוב תושייה. אחרי זה יבוא הסניפים בדיזינגוף ולפני שנה בגורדון.
הפתיע אותך העובדה שמאפים ועוגות שוודים יתפסו את החיך הישראלי ?
"יותר מאשר אני אופה אני אדם שעוסק בשיווק וידעתי שהקולינריה השוודית מאוד התפתחה בשנים האחרונות בעולם. עד אז זה היה סוג של סוד מקומי ורק לפני עשור זה פרץ את גבולות שוודיה תחילה בניו יורק ולאחר מכן בלונדון. וזה באמת תפס שם. אחד היתרונות באפייה בשוודית שזה מאוד פשוט ועממי. זה הרבה בצקים משהו שאני יודע שישראלים מאוד אוהבים".
רוטשילד מזכיר תוך כדי הראיון שהוא גם חושב שמגיע לישראלים להנות מהפסקת 'פיקה'. חשוב להבין שפיקה הוא מושג שנטוע היטב בתרבות השוודית ומשמעותו היא זמן שמוקדש כולו בשביל לנשום ולנוח ולהיות יחד עם האנשים האהובים "אני אומר לישראלים : הגיע הזמן לעצור רגע ולחיות תקחו 'פיקה".
בשוודיה בכל חברה שמכבדת עצמו יש חדר 'פיקה' שנועד למען העובדים שם הם יכולים להירגע על כוס קפה ועוגה "זה חלק מהתרבות המקומית".

המאפים השוודים כוללים רולים של בצק פריך עם זעפרן עם קרם שקדים. יש מאפה עם הל מאוד טעים ופופולרי. בגזרת הקצפות יש את עוגיית פרינסס (נסיכה) עוגת שכבות מסורתית שמורכבת משכבות מתחלפות של עוגת ספוג אוורירית ממולאת בקרם פטיסייר, ריבה וקצפת. העוגה מכוסה בשכבת מרציפן ועל זה מפזרים אבקת סוכר. המתכון המקורי הופיע בשנת 1948 , בספר שיצא לאור על ידי ג'ני אוקרסטרום (1867-1957), מורה לשלוש בנותיו של הנסיך קרל, דוכס וסטרגטלנד
העוגה נקראת כך משום שעל פי המסורת שלוש נסיכות מדנמרק, בלגיה ונורבגיה אהבו את המתכון

במאפייה ניתן למצוא מבחר לחמי מחמצת עבודת יד עם אניס ושומר, וזעפרן ועוד ועוד
עוגה מעניינת מאוד שנחשפתי אליה נקראת 'סמלה' ( semla קמח בלטינית) המאפה קצפתי הזה כולל לחמנייה עגולה שמזכירה את הסופגנייה שלנו. היא ממולאת בקרם שקדים ותרכיז הל. את החלק העליון חותכים והוא משמש כמכסה לקצפת ששמים על המילוי. על זה בוזקים אבקת סוכר. את הסמלה מכינים בשוודיה ובעוד ארצות סקנדינביות בתקופה שבין אחרי הכריסמס ועד לפסחא. המהדרין נוהגים לאכול החטא המתוק הזה ביום שלישי של לפני תחילת ה'לנט' שחל 'ביום רביעי של האפר'. בחלק מהארצות נודע יום זה כמרדיגרא (מצרפתית 'יום שליש השמן') בו נוהגים לאכול מאכלים עתירי קלוריות לפני תחילת תקופת הצום והאבל בנצרות.
תושיה 6, שכונת מונטיפיורי ת״א
דיזנגוף 267, הצפון הישן ת״א
גורדון 36, ת״א










