במטבח עם הילדים

זה הזמן לשלב את הילדים בעבודות המטבח, לבשל איתם מתכונים קלילים ללמד אותם על חשיבות המזון הבריא וליצור שגרה עד כמה שניתן.

קציצות טונה עם רוטב עגבניות באדיבות חברת "סטארקיסט"

מצרכים:

שמן/קנולה/מים וזית – אלו המוצרים שאני מבקשת שיהיו במתכונים.

3 קופסאות נתחי טונה סטארקיסט בהירה בשמן או בשמן קנולה

כוס פירורי לחם/ קמח מצה

חצי כפית אורגנו יבש

150 גרם בצל לבן

60 גרם סלרי

60 גרם פלפל ירוק מתוק

כפית רכז עגבניות

4 ביצים

פלפל שחור

מלח

לרוטב עגבניות

3 שיני שום כתושות

3 כפות שמן

1 בצל גדול חתוך לרצועות

4 עגבניות מגורדות

2 כפות של רסק עגבניות

פפריקה מתוקה

כפית סוכר

כמון טחון

אופן ההכנה:

להכנת הכדורים :

מסננים ומפוררים את הטונה,קוצצים את הירקות ומערבבים את כל המרכיבים היבשים ואז מוסיפים את הירקות והטונה ומערבבים לתערובת אחידה.מוסיפים את הביצים, מתבלים ומערבבים שוב היטב, יוצרים כדורים בקוטר של 5 ס"מ.

להכנת הרוטב

שמים 3 כפות שמן עם הבצל במחבת עמוקה שתכיל את כל הכדורים בשכבה אחת,מאדים על להבה בינונית עד שהבצל נהיה שקוף ומוסיפים את השום,מוסיפים את העגבניות המגורדות ואת רסק העגבניות ומערבבים.אז מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב ומבשלים כדקה, לאחר שכל התבלינים התאחדו ומוסיפים את המים, מפזרים מעט כוסברה מעל מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.

הכנת המנה:

מקמחים ומטגנים את כדורי הטונה,מעבירים לנייר סופג לדקה, ואז מעבירים לרוטב. הכדורים צריכים להיות מכוסים ואם יש צורך מוסיפים מים חמים.מכסים ומבשלים 5 דקות. טועמים ומוסיפים תבלינים ומלח.מחלקים בין הצלחות ויוצקים מעל רוטב וכדורי דג ולקישוט כוסברה או פטרוזיליה.

שניצל על מקל 

בימים טרופים אלו אנו מחפשים פעילות מהנה שניתן לעשות ביחד עם הילדים בבית. המותג מאסטר שף מציע מתכון קל ונפלא, שילדים ישמחו להכין ביחד עם ההורים  וגם ישמחו לאכול באהבה 

חומרים ל-6 מנות:

500 גרם חזה עוף טחון

4 כפות פירורי גריסיני מאסטר שף 

1 בצל קצוץ ומטוגן

מלח ופלפל

לציפוי:

2 ביצים 

1 כף קטשופ 

2 כוסות פירורי גריסיני מאסטר שף

להגשה:

ספייסי מיונז ומיונז שום מאסטר שף

  1. מערבבים את חזה העוף הטחון עם פירורי לחם ובצל מטוגן. מתבלים במלח ופלפל.
  2. יוצרים קציצות מאורכות ומצמידים אותן לשיפוד שטוח. מקררים.
  3. מכינים שתי קערות: באחת ביצים מתובלות בקטשופ ובשנייה פירורי לחם.
  4. טובלים את הקציצות המשופדות בתערובת הביצים ומצפים היטב בפירורי לחם. 
  5. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.

 

עוגיות התמרים של סבתא שמחה

ברולדין מציעים לכם את המתכון של עוגיות התמרים של סבתא שמחה. מתכון קליל, פשוט וטעים.

מצרכים להכנת 40 עוגיות:

300 גרם חמאה רכה

60 גרם אבקת סוכר

1 חלמון (20 גרם)

125 מ״ל שמנת מתוקה

1 כפית תמצית וניל איכותית

500 גרם קמח

4 גרם (1 כפית) אבקת אפייה

למילוי:

500 גרם ממרח תמרים

100 גרם סוכר מעורבב עם 1 כף קינמון

100 גרם אגוזי מלך, קצוצים דק

אבקת סוכר, להגשה

להכנת הבצק: 

מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר ומקציפים לקרם חלק. מוסיפים את החלמון, השמנת המתוקה ותמצית הווניל בהדרגה ותוך ערבוב. מדי פעם מנקים את דפנות הקערה במרית. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר 3 שעות לפחות.

להרכבת העוגיות: 

מחממים תנור ל- 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

על גבי משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק למלבן בגודל 20×30 ס״מ ובעובי 3 מ"מ. מורחים שכבה דקה ואחידה של ממרח התמרים. מפזרים מעל מעט סוכר קינמון ואת אגוזי המלך.

חותכים ל-2 רצועות ברוחב 15 ס"מ ומגלגלים לרולדות. חותכים כל רולדה לגלילים ברוחב 4 ס"מ.

מסדרים את העוגיות בתבנית ומשאירים ביניהן רווח היקפי של 3 ס״מ. אופים בתנור 15 דקות, עד להזהבה. מצננים היטב.

בוזקים על העוגיות אבקת סוכר. העוגות יישמרו מספר ימים בקופסה אטומה.

פסטרמה הודו ביתית – כך תעשו את זה, שלב אחר שלב

פסטרמה, היא אחד המאכלים האהובים ביותר על הישראלים, לרוב נאכל אותה בכריך אך יש גם מי שיוסיף רצועות פסטרמה לסלט ירקות או ישלב אותה בתבשילים אחרים. הבעיה היא שרובנו קונים את הפסטרמה במשקל וכרגע זה פחות מומלץ.חברת עוף טוב, מגישה לכם מתכון קליל וטעים להכנת פסטרמה הודו ביתית. זהו מתכון קל להכנה ומתאים לארוחות קלילות, בריאות וטעימות.

  1. רצוי לקנות נתח שלם של חזה הודו. בקשו מהקצב שיקשור אותו עבורכם או קישרו אותו לבדכם בבית.
  2. הכינו משרה לפי בחירתכם. בקערה – ערבבו היטב את כל חומרי המשרה, השרו את נתח החזה במשרה, וודאו שהוא עטוף כולו במשרה ועטפו בניילון נצמד.
  3.  הכניסו למקרר למשך 24 שעות.
  4. מידי כמה שעות, הפכו את הנתח שבקערה, כך שכולו יהיה עטוף במשרה.
  5. כעבור 24 שעות, הניחו את ההודו על רשת בכדי שיצלה בתנור ולא יתבשל בנוזלים של עצמו.
  6. כעת,  הוסיפו למשרה שנותר בקערה שתי כוסות מים רותחים, ערבבו וצקו את הנוזלים לתבנית, אותה תכניסו לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות. מעל התבנית הניחו את הרשת עם נתח החזה וצלו אותו בתנור במשך כ- 10 דקות,  עד שהנתח צרוב קלות.
  7. הנמיכו את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות וצלו את הנתח במשך כ-40-35 דקות נוספות.
  8. הוציאו את הנתח מהתנור ותנו לו להתקרר לפני הפריסה.
  9. כשהנתח קר, ניתן לחתוך אותו בעזרת סכין חד (לא משונן), לפרוסות בעובי הרצוי.

אפשרויות למשרה:

  • חרדל ודבש: 3 כפות חרדל דיז'ון גרגירים (או חלק), חצי כוס דבש (או סילאן), 1/4 כוס שמן זית, מלח לפי הטעם, פלפל שחור גרוס לפי הטעם.
  • מעושנת: 2 כפות גדושות של פפריקה מעושנת, 1 כף פפריקה מתוקה, 1/2 כוס שמן זית, 3 שיני שום כתושות, ענף תימין אחד, 3 עלי דפנה, 1/2 כפית פלפל לבן, מלח גס לפי הטעם.
  • אסייתית: 1/4 כוס רוטב סויה, 1/4 כוס רוטב טריאקי, ג'ינג'ר גרוס לפי הטעם, מעט גרידת לימון, מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.

טיפ: ניתן לחלק את פרוסות הפסטרמה למנות, להקפיא ולהשתמש לפי הצורך.

תגובות

להשאיר תגובה