"אין עוד אחד כמוני" מתפאר דודו אוטמזגין, אמן הפטיסרי כשאנחנו נפגשים בסניף שלו ברמת אביב, והוא לגמרי מאמין בזה. הקונדיטור מחיפה שהחל את דרכו לפני 20 שנים ומאז גדל למיני מעצמה מאמין מבמשפט "אם אין אני לא, מי לי" ומיישם אותו בכל יום. הוא נשוי, אב לשלושה ילדים וחי את החיים שכולכם הייתם רוצים לחיות, נסיעות לחו"ל על בסיס חודשי( "כדי להתאוורר ולשאוב השראה מבתי אופנה")  שומר על שגרת טיפוח וכושר בכל יום ("כי זה חובה") ולדבריו הוא גם אבא נהדר ("אני אבא משחרר, יש לי שלושה ילדים טובים שיודעים שמותר להם הכל והם כמוניף אוהבים לחיות את החיים הטובים").

הסיבה למפגש היא הסניף העשירי שלו שנפתח לפני פרק זמן קצר ברמת השרון, אוטמזגין עשה לו פתיחה גרנדיוזית כמיטב המסורת, אז מה אם מסביב כולם הרימו גבה, לאוטמזגין זה לא ממש מזיז את קצה הזרת, הוא לא מתרגש מביקורת, הקולגות שלו מבחינתו זניחים והקהל? הוא שופט ברגליים ונוהר לקנות עוגות מעוצבות בטעמים שהוא רוקח עבורם, גם אם מדובר במחירים ששווים לקניה חודשים בסופר.

אנחנו נפגשים ביום קיץ חם, אוטמזגין, מתוקתק למשעי בחולצה מכופתרת שמבליטה את כל מה שצריך, יושב זחוח, אחרי הכל השמש האוויר הים והיבשה נותרו בשבילו אם לפשוט על פי דבריו, הוא לבוש במיטב המותגים ותמיד דרוך ומוכן לכל תרחיש, החלטנו לשחק במשחק אסוציאציות, אני אומר מילה והוא פורש את משנתו המתחכמת, ויש לו הרבה מה לומר.

אוטמזגין, 46, בכלל הגיע לתחום בטעות, הוא נולד וגדל בחיפה, למד טכנאות שיניים ואמור היה להיות בכלל בתחום רפואת השיניים, אלא שרגע אחרי הצבא, הבין שכדי להמשיך ללמוד הוא צריך כסף ."התחלתי לעבוד בקונדיטוריה ונחשפתי לעולם המופלא הזה של הקרמים והבצקים, שם הבנתי שזה מה שאני רוצה לעשות" הוא אומר. קצת אחרי שגילה את ייעודו, הוא נוסע לפריז כדי ללמוד את רזי התחום. "במשך חצי שנה הייתי בעיירה ליד פריז, הכל היה לי מוזר וחדש, השפה הייתה שונה וחדשה והם לא ידעו אנגלית. היה לי מאוד קשה מבחינת השפה וזו הפעם הראשונה שגרתי לבד מחוץ לבית. אבל ידעתי שזה מה שאני רוצה לעשות והשקעתי את כולי בזה, הייתי רעב להצלחה"

ומה אחרי זה?

"אחרי לימודים אינטנסיביים חזרתי לארץ ופתחתי את החנות הראשונה שלי בקריית מוצקין, זה היה בשבילי סוג של חלום שמלווה בהמון חשש, לטוב או לרע והכל היה על הכתפיים שלי. אחרי שנה כבר פתחתי את הסניף השני שלי במרכז הכרמל בחיפה.

אוכל:

אני מתעסק רק באפיה והבישול לא מעניין אותי, באופן אישי אני הכי אוהב את האוכל של אמא שלי, אחרי אין ספור מסעדות בארץ ובעולם האוכל האמיתי של אמא הוא הכי טעים. במסעדות אגב, אני אוהב להזמין הרבה מנות ראשונות כדי להנות ממנעד טעמים רחב יותר"

ריאליטי אוכל

"בעיני זה מדהים, אנשים אוהבים לראות אוכל, דרך האוכל אתה יכול ללמוד על דרך מחשבה של אדם, אתה רואה את צורת ההגשה, הדרך שבה הוא מערבב או מחזיק את המזלג.אנשים נחשפים דרך התוכניות האלה לדברים אחרים והרף הופך להיות מאוד גבוה. היום אנשים יודעים מה לבקש, מבינים יותר באוכל  וזה בשורה התחתונה עושה טוב"

קולגות

"אני חושב שכולם טובים, כולם עובדים אבל יש מצויין אחד. לא כולם אותו הדבר, כל האצבעות שוות?" בלי קשר, אנשים מסתעסקים עם לחם ומתפזרים, אני לא שם,אצלי זה פטיסירי נטו, רוצה לחם? לך למאפיה שמתיימרת להיות קונדיטוריה, הפיזור הזה אף פעם לא מביא טוב"

ביקורות

"תלוי באיזה סיטואציה. על הסופגניות שלי היו כמעט מליון צפיות ומעל 1500 תגובות. עצם העובדה שאנשים השקיעו זמן לתגובה גם היא שלילית היא מבורכת, ואני רוצה לומר לך שכל מי שכתב תגובה שם היה רוצה לטעום מהסופגניה שלי"

השראה

"כל יצירה שלי היא משהו שקורה אחרי הרבה זמן של חשיבה, זה בא לי מכל מקום , זה יכול להיות מסתם נהיגה בעיר או מצפייה בבתי אופנה, אני כל הזמן חושב על הדבר הבא. אמרו עלי שאני גאון, וכנראה שאתה צריך להעז כל הזמן"

 תל אביב

"מדהימה. גם לתל אביב מגיע דברים טובים, עובדה שכולם מדברים עלי, האיש שבא מחיפה והביא את הבשורה לעיר"

גאווה

"אנשים יקראו את זה ויגידו שאני מלא בעצמי  אני לא מכחיש את העובדה שאני אוהב את החיים הכי טובים, וכל מה שנוגע אלי תמיד יהיה הטוב ביותר. אני לא מנסה להיות מה שאני לא , אני לא חקיין של שום דבר וזו הבשורה שלי, בראיה שלי צריך תמיד לכוון גבוה ותמיד לשאוף גבוה"

הצלחה:

"יש כמה הבטים להצלחה, לעשות את מה שאתה אוהב להצליח בו זו מתנה מלמעלה, ליצור מותג, משפחה זו הצלחה".

משפחה

אתה לא יכול לבנות קריירה ולפתח משפחה בשלט רחוק, זה לא יקרה, אבל יש את הפיצוי בדברים אחרים, אמנם זה יותר בחומר אבל בזמן שיש לך אתה משלים את החסר. אני אבא הכי גבר בעולם והכי חבר בעולם, מבחינתי הכל מותר, הם ילדים טובים עם דרך ארץ. הם אוהבים את החיים הטובים אבל לא שחצניים"

חול

אני טס המון, מטייל, נח, צריך את הברייק הזה כל הזמן, ומקבל המון השראות מכל מקום שבו אני נמצא"

 

פחד

"קיים כל יום, בגלל שבאתי מלמטה ובניתי הכל לבד, אז כל הזמן יש לי בראש את התחושה הזו של חרדה שיושבת עלייך והיא זו שמניעה אותך כל הזמן לשמור על הקיים. אני מאמין שאני יכול תמיד להעיז. אם הייתי סוג של זונה היו לי 60 סניפים היום, אבל זה לא האישיו, אין לי רצון להיות נגיש מדי, אתה רוצה משהו טוב, אתה בא לחפש אותי"

חלום:

"הייתי רוצה לשבת עם הסבים שלי ולהראות להם כמה הנכד שלהם מצליח לתת להם לטעום מהדברים שלי,

טיפוח

זה עבודה לכל דבר, אני מתחיל את היום שלי בשעתיים חדר כושר ואז חוזר הבייתה מתקלח, מורח קרמים בשמים וכל מה שצריך. אני אוהב להתלבש טוב, אוהב בשמים טובים,אני אוהב שנעים לי"

רשתות חברתיות

"אנשים אוהבים לחטט במה שאתה עושה, הם כבר יודעים יותר טוב ממך מה שאתה עושה, אבל אני משתף פעולה עם זה, לפחות ברמת העוגות והיצירה שלי"

 

תגובות

להשאיר תגובה