עמותת Vegan Friendly ודיזנגוף סנטר יערכו זו השנה השלישית את הפסטיבל הטבעוני הגדול של השנה, פסטי ויגן 2025, שיתקיים לרגל יום הטבעונות העולמי שחל השבוע. בפסטיבל הקרוב יקחו חלק עשרות מסעדות ובתי העסק הכי טעימים בישראל ויציעו ב-40 דוכנים אוכל חובק עולם ממיטב המטבחים: האיטלקי, אסייתי, דרוזי, יווני, ישראלי ועוד. הפסטיבל יעשיר את המבקרים במגמות ובידע מקצועי, על כל מה שחדש בתחום ויעניק לאורחיו ידע וכלים להכנת אוכל טבעוני טעים, לצד שיטות בישול חדשות שמתכתבות עם הטבע ומחבקות אותו. השנה הפסטיבל יפעיל לראשונה בישראל פופ-אפ של Super Vegan מבית העמותה, סופרמרקט שיציע מוצרים טבעוניים בלבד ב-50% הנחה למחזיקי כרטיס האשראי החדש של ויגן פרינדלי וישראכרט.
בין הדוכנים: דוכן של הביצה הטבעונית Yo egg, Ray's – פיתוח ישראלי מבוסס חלבון, J-17, Veganito – שוקולד נטול לקטוז, מאפיית דני וגלית, Kimch's – מטבח קוריאני אותנטי, ברטון – קרפרי מקומי, Jungle Tea, הלוחש לסירים, Alpro, Himalaya, Vegan Dary, The Vegan Wok, Vegan Passion, Oliver – 100% organic, משקאות גרופר, Beyond Meat, גלידריית וניליה, אלכסנדר – בירה ישראלית מעולה, Tres Pesos, טמפה ישראל, חצ'אפורי האחיות, Spartan, Morocco V Food, הפייסטרי הטבעוני של שף ליאור בן משה, Dolitai, בישולירן, משק ויילר, Café Fiori, Trust the Fungi, Mama Q, TruForMe, Plenty, Solve – תחליף ביצה מהפכני לבישול ואפייה, קמבוצ'ה חיה, טנאת, Matoko – עוגיות וקינוחים, רושדי אוכל דרוזי, ד"ר טאקו ועוד. לצד דוכני המזון תתקיים גם מכירת מוצרי קוסמטיקה טבעונית, ספרים מרתקים בתרגום לעברית, חומרי גלם חדשניים למטבח ועוד. אלף הנרשמים הראשונים יקבלו כדור גלידה מתנת Vaniglia.
כמיטב המסורת בפסטיבל יתקיימו סדנאות בישול והרצאות עם אושיות קולינריות מובילות כמו שיראל ברגר ממסעדת OPA, שתשתף על תהליכי הבישול והתססה לצד טעימות, נדיה אליס תעביר הרצאה בנושא גסטרונומיה טבעונית באיטליה וברחבי העולם, עוג'יליה וטל האוזן ילמדו איך מוציאים את הביצים מהתנור הביתי ועד המפעל ויכינו יחד עם המבקרים חיתוכיות בצק פריך מתוק ומלוח, נריה קלנטרוב השף של מסעדת משק ברזילי יעביר סדנה להכנת סלט קיסר טבעוני, אליעזר בר שדה מיקב צוף יסביר בהרצאתו מה הופך יין לטבעוני ויציע טעימות ויגאל גילת מ-Eat's Vegan יעביר סדנה להכנת נתחי סייטן מאפס בסגנון גירוס יווני, בשרני ומושחת. הפסטיבל יקיים גם פאנלים בנושא יזמות טבעונית בהנחיית ניר גולדשטיין, מנכ"ל GFI, בהשתתפות דניאל ברקת – מנכ"ל ומייסד שוקולד פנדה, ניסים בן כהן – סמנכ"ל תפעול ושותף ב-Yo Egg וענת רשף גלעד – בעלים ומנכ"לית של הענתיות, וכן פאנל בנושא אקטיביזם בהנחיית עמרי פז מנכ"ל ויגן פרנדלי, בהשתתפות יסמין בן צבי – meat the victims Israel, שחר דיין – מנכ"ל אנימלס ועדית רומנו – מייסדת חוות החופש.
במסגרת פסטי ויגן 2025 יושק שיתוף פעולה ראשון מסוגו בעולם בין ויגן פרנדלי לחברת ישראכרט: כרטיס האשראי הטבעוני הראשון בעולם. הכרטיס מעניק למחזיקים בו אלפי הטבות בתחומי מזון, תיירות, אופנה ועוד, כאשר אחוז מכל רכישה יוקדש לקידום פרויקטים למען טבעונות בישראל. לרגל ההשקה יוקם בפסטיבל מתחם VIP מיוחד למנפיקי הכרטיס, שיכלול טיפולים, אוכל ושתייה, ויוענק ללא תשלום. בנוסף תוצב עמדת הנפקה שתאפשר למבקרים להצטרף ולהנפיק את הכרטיס במקום.
לינק להרשמה: http://bit.ly/47s02Z8
מתי: ימים ד'-ה' ה-5-6.11.25, בין השעות 13:00-21:30.
איפה: דיזנגוף סנטר, רח' דיזנגוף 50, ת"א.







