פסטיבל ליטורגי, כריסמס מרקט ומלון אחד 'רמדה' שמציע חבילות חופשה בדגש על קולינריה ערבית גלילית. נצרת, העיר הנוצרית הגדולה בישראל מציעה עושר של פעילויות לישראלים שבשנים האחרונות גילו שאפשר להרגיש אירופה ליד הבית מבלי לוותר על השפה, האוכל וקירוב הלבבות
כבר בעלייה להרי נצרת מרגישים בשינוי באוויר, הנוף של עמק יזרעאל וקישוטי הכריסמס שמתחילים לצוץ בכל פינה. השנה אולי יותר מתמיד נצרת שתמיד בתקופה זו בשנה נשאה פניה אל התיירים במיוחד אלו בעלי האוריינטציה הנוצרית אך בשנים האחרונות במיוחד מאז משבר הקורונה הישראלים גילו את פינות החמד בתוך ישראל שמזכירות להם את חו"ל אך עם הגוון המקומי הכה חשוב : "תקופת הכריסמס היא שיא מבחינת התיירים הישראלים, אבל אנחנו חווים גם פיקים בתקופת הקיץ" מסביר רמי אבו סאלם, מנהל מחלקת מזון ומשקאות במלון 'רמדה' בנצרת "אציין כי בשנה שלפני הקורונה הייתה לנו שנת שיא מבחינת תיירות של צליינים".
אבו סאלם מציב תמונה לגבי התאוששות של ענף התיירות לאחר המכה הקשה שהוא ספג בימי הקורונה והוא מספק נתונים מעניינים "חשבנו שגלי התיירות יחזור באופן מדורג אבל מה שקרא הוא שהייתה התפוצצות ויש דרישה רבה. אני כרגע בתפוסה של 90% ו 95% ואת זה ידענו עוד באפריל בשנה שעברה".



אבו סאלם שותף להערכה שלי בנוגע לישראלים שמגלים בארץ את מה שהצליינים עושים לאורך השנים "נכנסו אלי לפה זוג נחמד ואיך שהם נתקלו בקישוטי החג ובעץ האשוח המרשים שניצב בלובי הם מיד אמרו 'אנחנו בחו"ל'.
המגמה שאבו סאלם מציג משתלבת היטב בטרנד התיירות הנישתי שצובר תאוצה. התיירות הנישתית מציעה לתייר שכבר ראה ושמע הכל (כמעט) ערך מוסף והעמקה סביב נושא מסוים: מתיירות גרפיטי בברלין ועד לטיולים בעקבות המקומות הקדושים לנצרות בישראל. את העניין הזה הבינו כבר ממזמן צוות הניהול 'ברמדה' כשהם מביאים לידי שיא את החוויה הקולינרית הערבית הגלילית ומציעים לתיירים שפוקדים את המלון תפריט עשיר ומגוון לאין שיעור "מכרוב ממולא ועד לעלי גפן" מתגאה אבו סאלם "המטבח אצלנו דומה למה שאני הייתי מוצא במטבח של סבתא שלי. מפריקה ואורז עם בשר עם יוגורט ועד לכנאפה". בחגים המטבח נערך בהתאם ויש ספיישלים "זה תקף בחגים יהודים וגם בחגים נוצריים ומוסלמים".
כבר בקבלת החדר יחכה לכם פלטת מתוקים מזרחים לצד שמן זית ולבנה "זה חלק מתרבות האירוח הערבית אבל יש בזה גם את החיבור למקום : הזעתר הוא מאדמות הגליל, הלבנה הוא חלק מהמורשת הקולינרית המקומית". בארוחות הבוקר לצד הדברים המוכרים שיש בבתי מלון תמצאו מגשי כנאפה, סבוסה (עוגת סולת) וגם פטריות חלומיות ממולאות בגבינה מותכת
המלון מציע בסופי השבוע סדנאות בישול אתני שכוללים סדנת הכנת כנאפה עם השף המקומי, טעימה מהמטבח הערבי "מלמדים איך לגלגל עלי גפן ולמלא קישואים וגם סוד הכנת הקפה הערבי האותנטי". בימי שישי אחר הצהרים אבו סאלם מוביל קבוצה לסיור מטבחים "אנחנו רוצים להעניק ערך מוסף חוויתי שמתלווה לחוויה הקולינרית. בערב הם יאכלו את מה שהם ראו ולקינוח האורחים יצפו בהופעה של רקדנית בטן בבר סולטנה שנמצא במקום".
בתקופת הכריסמס תערך הדלקת עץ חג המולד המסורתי בתוך המלון, תערך הופעה של להקת 'דבקה' מקומית, מופע חמת חליליות של תזמורת הצופים המקומית. תהיה סדנת ציורי חינה ואפילו סנטה יחלק מתנות לילדים "מבחינתי אין צורך לצאת מהמלון כי אני מספק לישראלים חווית All In One



לאורחים שירצו לגוון את החוויה הקולינרית שלהם. מוזמנים להתארח (בתשלום נפרד) במסעדת השף היוקרתית (עם מחירים סבירים לגמרי) שממוקמת בתוך המלון : 'לוקנדה' עליה אחראי השף המוערך רמי אבו ליל שגדל על ברכי אמו – פאטמה "כל הזמן הבית היה מלא בריחות תבלינים ואני נמשכתי לזה". בעברו אבו ליל ניהל מסעדות והביא מהידע והניסיון למלון שנפתח לפני חמש שנים "רצינו מלון קונספט עם דגש על החוויה הקולינרית" הוא מדגיש.
המסעדה מגישה מנות מעוצבות בפיוז'ן איטלקי – ערבי כמו למשל ה'שאמיה' : קובה לבנה ושישברק אוטנטי ברוטב יוגורט מבושל – מנה שקשה להשיג במקומות אחרים או פטריות ממולאות בתערובת גבינות עם רוטב שמנת פסטו מוקרם בתנור – חוויה לחיך
מי שעדיין ירצה לבקר בעיר. נצרת מציעה שווקי כריסמס מרקט, פסטיבל מוזיקה ליטורגית בכנסיות המקומיות (להתעדכן באתרים היעודיים) ותהלוכת חג המולד ב 24 לחודש.
https://www.leshemhotels.co.il/ramada-nazareth-hotel