פסח מאז ומתמיד היה החג השנוא עלי. באופן כללי אני לא בנאדם של חגים. כל הקונספט של הארוחה המשפחתית נחמד והכל אבל בוא נגיד שאני לא מבואסת מהפקקים בדרך חזרה.
זו גם תק׳ שכל העולם בחופש, כל המשפחות בחוץ, גנים ציבוריים, קניונים, טבע, תערוכות, הצגות ומה לא, הכל מפוצץ. אני את החופש שלי מעדיפה שקט והרבה פחות עמוס.
אבל, בכל זאת יש משהו אחד שקוסם לי בכל הקונספט הזה של פסח וזה הניקיון. וכשאני אומרת ניקיון אני פחות מתכוונת לנקיון של תריסים, מקלחת, מטבח וכו׳. הכוונה כאן היא להזדמנות שלי לעשות ניקוי אורוות, קרי, לנקות את כל מה שלא עושה לי טוב ולזרוק ישר לפח או למדורת חמץ, תלוי מה יותר קרוב.
הפסח הזה אני מקווה להשליך כמה דברים משמעותים: רעשי רקע  שמונעים ממני להתקדם לעבר המטרה.
חברויות שמבזבזות לי יותר מידי אנרגיה. משקעים שאני סוחבת כבר כמה חודשים טובים. האשמה עצמית חסרת בסיס על דברים שלא תמיד מצליחים. וכמובן פחמימות, כי הן השטן.
את האטרף של ניקיון פסח אני מנצלת לא כי גרגר חמץ יכניס אותי לחרדה, אלא שיש בניקיון משהו שמאפשר התחלה חדשה, דף חדש, הזדמנויות חדשות ובעיקר תקווה למשהו נקי, טהור וטוב.
ועד שיגיע החג, קבלו מתכון לעוגיות שיבולת שועל סופר קלות להכנה וסופר טעימות.
המתכון מוקדש לחברה שלי הטבעונית,  עכשיו שנעניתי לבקשתך, בואי נראה אותך מכינה.
עוגיות שיבולת שועל
מה אנחנו צריכים:
כוס קמח
כוס שיבולת שועל
כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח
2 תפוחים מגורדים
כף קינמון
חצי חפיסת שוקולד מריר מגורדת (אפשר גם חצי כוס שוקולד צ׳יפס)
כף קוקוס
חצי כוס שמן
חצי כוס מייפל
מה עושים?
ראשית מחממים תנור ל 180 מעלות
בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים לפי הסדר עד שמקבלים בצק מעט רטוב.
בתבנית מרופדת בנייר אפייה מסדרים כדורים בינוניים אפשר בידיים או בעזרת כפית.
אופים כ 10-12 דק׳ ומוציאים לצינון, בעיניהן הכי טעימות שהן קצת חמות ושבבי השוקולד בפנים עדיין נוזליים …
בתיאבון וסופ״ש נעים

 

מניות
מאמר קודםהממלכה הקטנה
המאמר הבאדג לשבת

1 תגובה

להשאיר תגובה