חג פורים, חג פורים חג גדול לילדים. האמנם? לקחתי את עצמי למסע אחורה בזמן, לימים בהם לא רק אמא שלי קראה לי ילדה. חיפשתי גם בתמונות, אבל חוץ מחתול, דרדסית ומלכת הלילה בגן חובה לא מצאתי שום תיעוד של עצמי בתחפושת. אני חושבת שזב בגלל שלא אהבתי שמסתכלים עלי, אפילו שמדובר בתחפושת. בשנים האחרונות המצב התהפך, אני חושבת שככל שבגרתי למדתי לאהוב ולהעריך את עצמי קצת יותר.
לא אשקר, גם היום הילדה חסרת הביטחון באה מידי פעם לביקור וגורמת לי להתנהג קצת אחרת ממה שאני אמורה. אבל אני מקבלת אותה באהבה, גם ככה הייתה לא תקופה לא קלה. יש גיל מסוים שמגיעים אליו וממנו מתחילים לרצות לחזור לאחור. כשאת נערה את מתבאסת שאת לא יכולה ללכת למסיבות השוות של בני 18, כשאת בצבא את רוצה כבר להגיע לאזרחות ולטיול הגדול, אח"כ מתחילים לימודים ורוצים כבר לצאת לעולם של הגדולים. ואז מגיעים אליו ומגלים שלא כל "הנוצץ" זהב. שאולי להיות ילד זה לא כזה נורא, כי סה"כ מה רע שדואגים לך, מחליטים בשבילך וכו'? אבל יש משהו שעוברים בכל התהליך הזה שנקרא התבגרות שנותן לנו הרבה כלים בדרך להשלים עם עצמנו.
כי אנחנו מוכיחים לעצמנו שאנחנו יכולים להצליח גם לבד, שאנחנו חשובים ומועילים, שהדעה שלנו נחשבת ושאנחנו משפיעים (כל אחד ברמתו הוא). אז נכון, אולי כיף להיות בני 18 (וכביכול) נטולי דאגות. אבל יש משהו הרבה יותר סקסי בלהיות בת 30 מלאת תובנות ואהבה עצמית. הדרך להשלמה עוד ארוכה, תמיד יש על מה לעבוד, אחרי הכל, גם בר רפאלי לא אוהבת את כפות הרגליים שלה…
דבר אחד אני יודעת, כבר בתור ילדה אהבתי את המטבח. לראייה, מצרפת לכם מתכון לעוגת/לחם בננות שזה בעצם המתכון הראשון שהכנתי לבד.
עוגת בננות
מה אנחנו צריכים:
1+1/4 כוס סוכר
100 גרם חמאה/מרגרינה רכה
2 ביצים
1 כפית סודה לשתייה
4 כפות לבן
2-3 בננות מעוכות
2+1/2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
חפיסת שוקולד מריר קצוץ
מה עושים:
מחממים תנור ל- 170 מעלות
מקציפים (אפשר גם עם מטרפה) סוכר וחמאה לקציפה תפוחה, מוסיפים ביצים ולאחר מכן את יתרת המצרכים.
מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור ל40-50 דק'.
אני השתמשתי בתבנית קוגלהוף, אפשר גם ב-2 תבניות אינגליש קייק, במקרה הזה זמן האפייה יתקצר לבערך 30-40 דק'.
מוציאים ומצננים
אני טיפטפתי מייפל מעל – מוסיף המון J
חג שמח וסופ"ש נעים!