תוף של מכונת כביסה עם תמונת ילדות, גזע של עץ זית ודיסק חלוד כל אלו הם חלק מתערוכת 'ארט בום' שנפתחה בסופ"ש האחרון בעמק חפר בו אמנים מכל הארץ אספו פריטים שמצאו בסגר והפכו אותם ליצירות אומנות "זהו 'הבייבי בום האומנותי של הסגר מציינת היזמית
מיזם "ארט בום" הוקם ע"י היזמית נעמי גורדון-חן והוא עוסק בהשפעות סגר הקורונה, מה קרה לנו שם, איפה הכל התחיל ואיזה שינוי מהותי קורה לנו כחברה וכפרטים מאז. יחד עם נעמי שמובילה את המיזם, שותפות גם 10 אמניות מיקס מדיה (שילוב חומרים). המיזם החל לפעול עם היציאה מימי הסגר הראשון שהקורונה הביאה,בכל רחבי הארץ עם עשרות משתתפים. המיזם הוקם מתוך רצון להביע באמצעים אמנותיים תובנות מהמשבר שפקד אותנו, אך גם מעביר ומסר מחאתי של הסתפקות במועט דרך יצירה בחומרים ממוחזרים ומתן חיים חדשים לחפצים שפג שימושם.
נעמי גורדון חן מנהלת ויזמת מיזם "ארט בום" סיפרה: " ארט בום מספר לנו מה קרה לנו כאן בדרכים יצירתיות, ואיזה שינוי אנחנו רוצים לראות כחברה וכפרטים. בחודשים האחרונים חווינו שינוי עמוק בכל תחומי החיים. תקופה ארוכה נסגרנו בבתים, דאגנו לעצמנו, חיפשנו מה לעשות. רבים מאיתנו מצאו עצמם עוסקים ביצירה עם חומרים שהיו בביתם. העולם מתנהל עדיין לא בשגרה. עולה השאלה, האם נחזור למה שהיה? או אולי אפשר שיהיה אחרת? "ארט בום" עוסק בתובנות, שאנחנו כיוצרים גילינו בתקופה זו, ביניהם: להבין שכולנו רקמה אנושית אחת, שהגיע הזמן לשלב ידיים, לעבוד בשיתוף פעולה, בעזרה הדדית, באכפתיות לאנשים ולטבע שסביבנו.
המנחות שהובילו את סדנאות היצירה עוסקות ברובן בהנחיית יומנים. יומן מסע ויזואלי מבטא את היוצר, דעותיו ועולמו הפנימי באמנות משולבת (מיקס מדיה). המיזם "ארט בום" יוצא מהיומן האישי ומתייחס לתקופת הקורונה ואיך היא באה לידי ביטוי בעולמנו באמצעות חפצים שנמצאים סביבנו, הן מהחיים שלנו היומיומיים ועד פרטי טבע מסביבנו. היצירה נעשית על מצעים שנאספו או נזרקו כגון קרש בלוי, משטח חלודה, מכסה של מיכל פח ישן, פיסת גזע עץ, בדים, שטיח או תמונת גובלן, צלחת ישנה וכד'. הרעיון הוא לתת חיים חדשים ומשמעות לחומרי גלם שסיימו את תפקידם המקורי. היצירה נעשתה בקבוצות יצירה תוך הפריה הדדית, שיתוף רעיונות והעצמת האחד את השנייה.
התערוכה מוצגת 7 ימים בשבוע 24/7 במתחם 'ארטורה' שבעמק חפר כל חגי תשרי. אוצרת: יעל מרגלית. מפיקים: נעמי ויפתח חן.