טרנד סידור הקופסאות נמצא כבר בכל מקום – בארונות המטבח, במקרר ועכשיו גם בקופסאות האוכל שאנחנו שולחים עם הילדים לבתי הספר ולגנים. כולנו רוצים שארוחת הבוקר של הילדים שלנו תהיה משביעה, מזינה ובעיקר מזמינה. אומנם הבוקר הוא זמן עמוס, אבל 15-10 דקות הן כל מה שדרוש כדי להרכיב קופסאות אוכל טעימות וטריות. לשם כך, המתכונאים של Beko מותג מוצרי החשמל הבינלאומי ריכזו כמה טיפים חשובים למתחילים.

יצירתיות היא שם המשחק

כדאי לזכור שילדים אוכלים בעיקר עם העיניים. כל מה שיפה, צבעוני או מפתיע, עשוי לעודד אותם לאכול. חיתוך הפירות בצורות מעניינות או בצורת פרצופים הוא דרך מצוינת ומהנה להגשה ולילדים זו חוויה מגוונת, מגרה ואפילו מרגשת, בייחוד לילדים שלא כל כך אוהבים פירות וירקות. כדי לחתוך פירות וירקות, לחם, חביתה או גבינה צהובה בשלל צורות, חפשו חותכני צורות. אם בא לכם לגוון אפשר להכין מיני קפקייקס או מאפינס מירקות וגבינות, ולשלב ירקות חתוכים בצד.

הפכו את הילדים למשוגעים על פירות ואגוזים

המתכון לקופסת אוכל בריאה הוא רכיבים טריים ואיכותיים. החלופה הטבעית, המזינה והמהירה ביותר לחטיף היא פירות עונתיים מעורבבים עם חופן אגוזים, כגון שקדים, אגוזי מלך ואגוזי לוז. השילוב הזה הוא קוקטייל של תזונה, וגם מקור אנרגיה טוב שיעניק לילדים שלכם זריקת אנרגיה אולטימטיבית. מומלץ להימנע מהפיצוחים הקלויים למיניהם.

מיצי פירות תעשייתיים עשירים בסוכרים וחסרים את הערכים התזונתיים המלאים של הפרי השלם. אם קשה לכם מדי לסחוט מיצים בעצמכם, תוכלו להגיש לילדים פרי שלם או פרוס, או להכין במהירות שייק מזין וטעים.

הכריך שצריך

הדרך לכריך בריא וטעים מתחילה בלחם שתבחרו. אם אינכם מכינים אותו בעצמכם, מומלץ שתקנו לחם במאפייה. ודאו שהוא עשוי מקמח מלא או מכיל דגנים.עכשיו מגיע החלק הכיפי: המילוי! הימנעו ממוצרים מעובדים, כגון בשרים קרים, רטבים מסחריים וממרחים משומרים. במקום זאת, השתמשו במרכיבים טריים וטבעיים כמו סלט אבוקדו, חומוס ביתי או טחינה גולמית, ממרח פסטו, ממרח אגוזים ביתי, גבינת עיזים או כבשים טרייה עם כפית דבש גולמי, עלי רוקט ואפילו חביתה!

אם אתם רוצים להמתיק, השתמשו במרכיבים טבעיים כמו קינמון, ממרח חרובים, ממרח תמרים ועוד.

עם קצת דמיון, תוכלו למצוא רעיונות רבים ומותאמים אישית לקופסת האוכל של ילדיכם. עם מעט זמן ומאמץ, תוכלו להכין עבורם קופסאות אוכל מהנות וגם בריאות.

"לא תמיד חייבים להקפיד על כריך בקופסת האוכל. ישנם ילדים המעדיפים לאכול את הפריטים שבכריך בנפרד. למשל, ביצה קשה או חביתה, גביע יוגורט, קוביות גבינה, גבינה צהובה מגולגלת, גרגירי תירס, ירקות, פירות, זיתים, קרקרים מדגנים מלאים. גיוון נוסף לקופסה הוא מאפינס עם ביצים, גבינות, תירס ומעט קמח," מוסיפה שירה סולו, דיאטנית קלינית וספורט ומרצה במרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט, "אפשר להכין פנקייק משיבולת שועל (אפשר לטחון לקמח או לקנות טחון) יחד עם ביצה, חלב, אבקת אפייה ולהמתיק בדבש או מייפל טבעי.

מה לא מומלץ לכלול בקופסה? בורקס, קרואסונים, מלאווח, חטיפים, ממתקים, שוקולד, עוגות  וכדומה. יש לקחת בחשבון שילדים נחשפים בבית ואצל חברים לחטיפים או לממתקים בשעות אחר־הצוהריים ורצוי שבבית הספר האוכל יהיה מבוסס על מרכיבים בריאים ומזינים."

תגובות

להשאיר תגובה