אריאל לייזגולד קטף את מדליית הכסף בתחרות בינלאומית יוקרתית לברמנים בדרום אפריקה
לא בכל יום אפשר להגיד שסגן אלוף העולם הכין לך את הקוקטייל שהזמנת בבר השכונתי. אריאל לייזגולד, תושב תל אביב קטף את המקום השני בתחרות Global Finals שנערכה לאחרונה בדרום אפריקה. בתחרות אגב השתתפו 54 ברמנים שייצגו 54 מדינות שונות. התחרות הורכבה משישה אתגרים. עבור כל אחד מהאתגרים המתמודדים קיבלו בריף גדול שכיוון אותם למה שעליהם לעשות.
"כל אתגר היה בעל אופי קצת אחר ודיבר על סוגיה קולינרית או תיאטרלית אחרת שאותה היינו צריכים להציג בפני השופטים. בסופו של דבר זה הסתכם בכ-30 מתכונים חדשים ומקוריים שלי", מספר לייזגולד.
במהלך השבוע של התחרות, המתמודדים נשפטו ע"י 15 שופטים שהורכבו מדמויות חשובות בעולם האלכוהול, החל מהיסטוריונים, ברמנים אגדיים ומוערכים בתחום, עיתונאים הקשורים לנושא ובעלי ברים מהשורה הראשונה בעולם.
לייזגולד (34), אשר נמצא במקצוע כבר 17 שנים, הוא שם דבר בתחום, בין השאר הוא הבעלים של בר ה"223", אולי בר הקוקטיילים הראשון בתל אביב וה-"בל בוי" החדש יחסית. "223 זה הבר הוותיק ביותר בישראל וכמו כן הבר הביא את בשורת הקוקטיילים בארץ והיה מהברים הראשונים שעשו קוקטיילים בצורה מקצועית. במידה רבה הבר הזה אחראי על פיתוח טרנד הקוקטיילים. ה-"בל בוי" זאת היצירה האחרונה שלי, הבר הזה הוא מקום ייחודי, ראליסטי הנותן חוויה שונה ותיאטרלית".
לייזגולד קיבל את הזכות להתמודד בתחרות בדרום אפריקה לאחר שזכה במקום הראשון בגמר ISAREL WORLD CLASS 2015, מתוך 10 מועמדים סופיים שהתחרו בגמר.
"אחרי מסע מאוד ארוך שהתפרש על פרק זמן של כמעט שנה ומאות ברמנים שניגשו לתחרות, עברנו שלבי מיון התחלתיים: שמנית גמר, רבע גמר וחצי גמר. צריך להיות מאוד מרוכזים כשנכנסים לכזאת תחרות וחייבים להשקיע בה, אחרת אין מה לחפש שם. לשמחתי הרבה לגמר הגיעו 10 ברמנים מאוד מוכשרים והיה לי הכבוד והעונג לנצח בגמר ולהיבחר".
ספר על החוויה שלך מהשבוע של התחרות בדרום אפריקה
"הכנס הזה בינלאומי, מגיעים אליו 54 נציגים מ-54 ארצות, היו שם בסביבות ה-400-500 איש וכל אחד חווה אותו בצורה אחרת. התחרות מאוד מאוד קשה, מבחינתי זה לא היה פאן, זה היה מאוד מקצועי ואינטנסיבי, ועבורי זה אמר שאני לא ישן ולא אוכל כי אני כל הזמן צריך להיות בפוקוס. מכיוון שזאת תחרות של אלכוהול כל הזמן היו מסיבות, אבל אם אתה רוצה באמת לזכות ואתה רוצה לעשות את העבודה הכי טוב שאתה יכול, אז אתה לא יכול לתת לדברים להסיח את דעתך.ככל שהתחרות נמשכה הסגנונות שלי והדברים שהבאתי לשולחן השתדרגו והפכו לתיאטרליים יותר. השתדלתי לתת לסגנון שלי לבלוט ולצאת החוצה כמה שיותר, כתוצאה מכך קיבלתי יחס חם מהשופטים וגם המתחרים האחרים נתנו לי הרבה מחמאות וחיזוקים. כשהתחרות התקדמה הרגשתי שאני נמצא במקום טוב ברמה התחרותית ואני יכול להגיע לשלבים גבוהים ואולי גם לנצח".
מה לדעתך האקס פקטור שלך?
"היכולת שלי לארח ולגרום לאורח שלי או לשופט שלי להרגיש מיוחד ושמה שהוא שותה ומה שהוא מקבל נעשה במיוחד עבורו, אני חושב שזה גם מה שמבדיל אותי מאנשים אחרים בישראל. היכולת שלי בזמן מאוד קצר לגרום לחיבור מאוד אמיתי, נכון וכן ביני לבינו או בינה, בנוסף אני משתמש בחומרי גלם מאוד לא שגרתיים. התהליכים שאני מעביר את המוצרים שלי הם לא תהליכים קונבציונלים. בנוסף אני מגיש את המשקאות בכלים שבדרך כלל אני מיצר לבד או מעצב אותם מחדש, למשל כל מיני פרצופים שאני הופך לכוסות. לדוגמה השתמשתי במצלמת וינט'ז שעשיתי ממנה כוס ובנרגילה וכל מיני דברים כאלה. זה מקסים את האורח ונותן לו חוויה שזורקת אותו רחוק רחוק מחווית בר סטנדרטית וקונבנציונלית. זה באמת משהו שאני עובד עליו חזק, כמובן בתחרות, אבל גם ביום יום. לגרום לעצמי להיות זכיר זה אולי הדבר שהוא באמת האקס פקטור שלי ואמור להיות האקס פקטור של כל מי שרוצה להצליח בתחרויות מהסוג הזה או בתחום הזה בכלל".
לייזגולד מספר שהסיבה שהוא נמשך למקצוע היא שהוקסם מכך שפעולה כל כך בסיסית ויום יומית כמו לשתות ולאכול, הופכות לחוויה יוצאת דופן שאנשים מחכים לה, מדברים עלייה ורוצים לקחת בה חלק. "יש משהו מאוד קסום בכוח של בר או מקום להוות מוקד משיכה כל כך חזק ומשמעותי עבור אנשים. הוקסמתי שאנשים, או אורחים רוצים להרגיש מיוחדים ורוצים שהתייחסו אליהם, יטפלו בהם וידאגו להם. תמיד רציתי להיות חלק מהחוויה הזאת, רציתי לקחת חלק פעיל ביצירת החוויה עבור אנשים. לאורך השנים זה היה נראה לי כישרון גדול להצליח לעשות את זה טוב וברמה גבוה וככה המשכתי".