האמת שעל "ניתאן תאי", האסיאתית הכי יוקרתית בעיר הגעתי בלי דעות מוקדמות, אולי כי אני לא טורח לקרוא ביקורות על מסעדות ונותן לעצמי להחליט מה מתאים לי בחיך. הסתבר שצדקתי
בשולחן העיתונאים אליו צורפתי רבות דובר על המסעדה,על האופי שלה על היוקרתיות שבה עם המנות ועל השירות, כשנלקחנו לסיור בחלל המסעדה העושר התגלה במלוא הדרו, מדובר במסעדה ענקית שמכילה בתוכה גם קונדיטוריה וגם בר פנימי שבו אפשר להירגע מתלאות היום בלי להסביר שום דבר לאף אחד ובעיקר באווירה רגועה יותר.
אבל השוס הגדול הוא בגזרת המנות המעוצבות ומשחקי הטעמים, המנות בניתאן טאי מחולקות לקטגוריות שונות ויוצרות את השילוב המושלם, ככה שכל אחד מוצא את מקומו בתפריט, בקטגוריות:
"מים"
רז אושן – שרימפס, תמנון, אבוקדו, צנון, בזיליקום, דן-דן- ברוטב קאנאל סטריט (58 ש"ח)
סי-סי קארי – בר ים מאודה, עגבניות תאילנדיות, כפיר ליים, צ'ילי, שיטאקי וקוקוס צעיר ( 106 ש"ח)
סרטן רך שיריון – סרטן רך שיריון, דורי צ'ילי קוקוס, שומשום מוזהב, שקדי בר וגבעולי לימון (46 ש"ח)
"צליל"
סשי סשימי – דג לבן, גבעולי בצק קייצי, מיסוי וזו מנדרין ואגוזי לוז (74 ש"ח)
תמרהינד פאד יאנג – חזה ברווז חרוך על להבה גלויה, אטריות אורז, שעועית תאילנדית ודבש תמרהינדי סצ'ואני ( 78 ש"ח)
מסאמן מאיי – שורט ריבס, כסד אווז, שעועית שחורה בצ'ילי, תמרים, בוסטון ליף, לחם יוגורט ואפונענע ( 98 ש"ח)
"זריחה"
טרטר שוק – לברק, סלמון, ווסאבי קאזאמי, רוטב חרדל, קיווי, כוסברה ושומשום בוטיק ( 62 ש"ח)
ביף סלט – סינטה, ארוגולה, בצל ירוק, כוסברה, גלנגל, נאם טוגראשי וציר מיסו תאילנדי ( 62 ש"ח)
סונג קאם – בקר בסגנון בנקוק, קלאמנסי, שומשום מעושן, עלי פאנדן, ארנקי עוף וטיא-טו נאנאמי (76 ש"ח)
"שמש זהובה"
גולדן גונג – שרימפס קריסטל, יוגורט מוטו, לונג בין, יקיטורי וצ'ילי תאילנדי ( 82 ש"ח)
פיוארו שרימפס – שרימפס, כמהין, ברביקיו, עלי שיסו, אומלט, פאד-תאי, מג'יק צ'ילי קראנצ' ורוטב תאילנדי ( 64 ש"ח)
פום פום – אנטרקוט, אונגי, טפנד עלי זיתים, אבוקדו, אפונת שלג ובלאדו ( 69 ש"ח)
שלווה פנימית
באנדרה קאי – קארים עוף טנדורי, ניטן ליים, כוסברה, קשיו ואיולי צ'פאטי ( 82 ש"ח)
מנדרה דאק – וון-טון רול, מרגז, סצואן, פיסטוק ירוק, בזיליקום תירס צעיר ( 62 ש"ח)
תאי ביף 4 סטריט – ציר לאורך הלילה, מונג-בין עירית, זנזי טוסט ורוטב פיטריות ארטישוק ( 122 ש"ח)
הגשת המנות ראויה לציון, הכל מסודר בצורה מעוררת קנאה על הצלחת, כל תו במקומו ומנעד הטעמים במנות הופך את החגיגה בחיך למושלמת, השירות נהדר, ברמה שבה המלצר ששרית אותנו נאמנה נזעק לכוס שהתרוקנה בחמיה טרם היא ידעה על זה בחיוך סבלני ובידע מופלג על המרקמים הטעמים והמנות.
המחיר הוא לא זול, אבל התמורה הכוללת בהחלט שווה את החוויה הייחודית ולראיה המסעדה מלאה בערב רב של אנשים שבאו לחוות שוב ושוב את ניחוחות המטבח האסיאתי שלא כולל רק שמן ופחמימות ריקות.