קרפצ'ו חזה מולארד עם ריבת פירות יער ואגוזים באדיבות מתחם האירועים נסיה והשף אוהד אלמקייס
מצרכים ל-3 מנות:
- 1 חזה מולארד
- כף דבש
- כף סויה
- כף צ'ילי מתוק
- 8 פרוסות צנימים
מצרכים לריבה:
- 100 גר' תות יער
- 100 גר' פטל שחור
- 50 גר' אוכמניות
- 2 כפות סוכר
- כף אבקת סוכר
- רבע כוס יין אדום
- 100 גר' אגוזי לוז מקורמלים
- צרור לואיזה טרייה (לקישוט)
אופן הכנה- חזה מולארד:
מכינים מרינדה מ-דבש, סויה, צ'ילי מתוק.
- לוקחים את חתיכות המולארד וחורצים את גב השומן לאורך ולרוחב.
- מחממים מחבת טפלון ומניחים בתוכה את המולארד כאשר העור פונה כלפי המחבת. צורבים קלות על להבה נמוכה עד לקבלת גוון זהוב משני צדדיו של החזה ומניחים בתבנית אפייה.
- מחממים את התנור מראש על 170 מעלות במצב צלייה.
- מורחים ומעסים את החזה במרינדה שהכנו ומכניסים לתנור למשך 8 דקות. מוציאים מהתנור, חותכים לפרוסות דקות ומניחים על הצנימים.
אופן הכנה לריבה:
לוקחים סיר קטן ושמים בתוכו- תות יער, פטל שחור, אוכמניות, 2 כפות סוכר, כף אבקת סוכר, רבע כוס יין אדום. מבשלים על להבה נמוכה למשך 30 דק', ממתינים שהיין יצטמצם עד למרקם מבריק.שופכים את הריבה על פרוסות החזה אווז מקשטים עם אגוזי לוז ולואיזה.