יש כאלו שתקופת הקורונה עשתה להם רק טוב, תשאלו את אלירן בוסקילה שהביא לאויר העולם את ״דיוורסו״- טפקח דווקא אז.

 אבל בואו נחזור להתחלה, בוסקילה (24) בכלל לא חשב שהוא יגיע לתחום של אוכל, לדבריו, הוא בא מבית של אם קרייריסטית שבישלה בבית אחת לכמה ימים והאוכל הוא משהו שמעולם לא קרץ לו. אלא שהמפנה חל דווקא כשהיה בצבא. ״בגלל התפקיד בו שירתתי, היו לי לילות ארוכים בהם הייתי אמור להישאר ער, ואז מצאתי את עצמי בוהה בסרטונים של הכנת אוכל ברשת, השביתי בקסם הזה ובכל פעם שחזרתי הבייתה מהצבא נכנסתי למטבח והתחלתי לנסות כל מיני דברים בשיטה של ניסוי וטעיה עד שהגעתי לתוצר מוגמר״ הוא מספר.

 כשהשתחרר, כבר נרשם לקורס בישול מתוך עניין ובאחד השיעורים הוא מצא עניין במיוחד. ״הייתה לנו סדנת בצק בה למדנו את יסודות העבודה על ועם בצק וזה היה משהו מופלא בעיני, נשבתי בקסם של זה והיה לי ברור שזה מה שאני רוצה לעשות. למדתי את כל התחום מהמסד ועד הטפחות והגעתי לפיצות״.

 העבודה הראשונה שלו הייתה במסיבת יום הולדת של חברים בעזריקם, שם הוא מתגורר. ״עד אז עשיתי פיצות לחברים קרובים שהתלהבו מאוד, אבל זה היה קהל מבית ולא הייתי בטוח בביקורת. כשפנו אלי לעשות פיצות למסיבת יום הולדת יצרתי חמש פיצות ולראשונה בחיי קיבלתי ביקורות מטורפות שהביאו אותי לתובנה שזה מה שאני צריך ורוצה לעשות״. 

הוא נסע לאיטליה, מולדת הפיצה, התדפק על דלתות המסעדות רק כדי לראות וללמוד עוד על הבצק המופלא שיוצר את הפיצה, למד מהרשת את רזי המקצוע והסודות ואת התובנות הוא הביא למושב בדרום שם פתח את דיוורסו״-כשהוא חובה לשליו סרגוסטי שהחל כעובד בעסק והפך לשותף עסקי.

ואיך הפיצות?

בשלהי אוגוסט החם הגענו עד לעזריקם כדי לטעום את  הפיצות שהפכו להיות שם דבר.הבצק האוורירי הוא בעצם הקסם של המקום ועיקר הפיצה, הבצק המיוחד  מותפח בין 48-72 שעות בטמפרטורת חדר קירור ונותן תחושה קלילה בפה הפיצות נאפות בטאבון עץ מיוחד ששוקל מאות קילוגרמים והגיע בייבוא מיוחד מאיטליה, כל חומרים הגלם נאמנים לארץ המגף ותמצאו שם שילובי טעמים שלא חלמתם לפגוש על פיצה. 

אנחנו טעמנו עבורכם את ה ״איטלקרצ'ופי״ שמורכבת מרוטב פומודורו פסטו, מוצרלה , שמן זית, בזיליקום טרי, פלפלים קלויים, גבינת עזים, ארטישוק, פלפל שאטה , אורגנו טרי, וזילופי דבש עדינים- אל תטעו- למרות שלל המרכביים כל אחד מהם תופס מקום של כבוד בגרורות הטעם והוא מורגש. הדבש גבינת העיזים והפלפלים הקלויים נבנים בסינרכיה מושלמת זה לצד זה ויוצרים חגיגת טעמים מרשימה,  עוד פיצה שדגמנו הייתה פיצה שנקראת ״המלצת השף״ וככזו היא מהמומלצות, היא מורכבת מרוטב רוזה פסטו, מוצרלה, שמן זית, בזיליקום טרי, פטריות שמפיניון, בצל סגול, בטטה , חמאת בזיליקום על הקשה , גבינת פטה ועירית, שילוב טעמים שבאופן רגיל לא היה סיכוי שנזמין אבל התגלו כמפתיעים במיוחד. המוצרלה הטרייה, עלאת הביזליקום שנעשית במקום והפטה על בצק אוורירי היו לא פחות מהמלצה מושלמת שהתחסלה עוד לפני שהספקנו לנשום לרווחה. 

ואחרי אין ספור טעמים מלוחים יש גם קינוח: ״קלצונה נוטלה״- שמורכב מאותו בצק מופלא אלא שהפעם הוא ממולא בגוש נוטלה ומעל אבקת סוכר. הוא נאפה כמובן בתנור ויוצא חם, פריך ומתוק עד בלי, סיומת נהדרת לארוחה טעימה.

המקום פועל במושב עזריקם ומספק משלוחים לאזור כולו, הוא בכשרות רגילה

תגובות

להשאיר תגובה