את הביקורת השבוע נפתח בוידוי. אני לא ממש אוהב דגים וגם לא חובב גדול של פירות ים. לרוב אעדיף לקחת סטייק עסיסי או אפילו המבורגר על פני איזה בורי או תמנון בצלחת.

מה שכן אני אוהב זה את יוון. המוזיקה, האווירה וכמובן האוכל. אחת המסעדות הכי טובות שאכלתי בהן בחיי, ולשמחתי יצא לי לבקר בלא מעט מסעדות גם בארץ ובחו"ל, הייתה באי רודוס ובמפתיע –  זו הייתה מסעדת דגים ופירות ים ששכנה בסמוך לחוף החולי ולים התכול.

c4f0ca0f-4f4c-453c-937b-1768f85f7204

המאזטים היוונים לפתיח, הדגים ופירות הים בעיקרית ובעיקר האווירה השמחה והמוזיקה המקומית שבקעה מתוך המבנה גרמו לחוויה בלתי נשכחת, שלא חשבתי שאשחזר שוב. עד שהגעתי לסניף של מסעדת "ג'קו" השוכן באזור התעשייה של רמת השרון.

נכון, ההבדל בין אזור התעשייה מלא המוסכים ומועדוני הבת מצווש של רמת השרון לרודוס התיירותית רחוק מרחק שנות אור, אבל אם יש משהו שטיפה מזכיר את האוכל המיוחד זה סניף "ג'קו" המקומי אליו הגעתי עם אחותי א', מעצבת טקסטיל מובילה וחובבת מסעדות דגים גדולה.

אם מתעלמים כאמור מהלוקיישן הבעייתי, מהרגע שמגיעים ל"ג'קו" נכנסים לאווירה. המוזיקה היוונית בוקעת מהרמקולים, הכיסאות הכחולים בהחלט מזכירים את אותה מסעדות ברודוס ועוד לפני שהספקנו להגיד יאסו, השולחן שלנו כבר התמלא בצלחות מאזטים טריים וטעימים שכללו בין היתר מבחר סלטי בית כגון חצילים, סביח, כרובית מטוגנת בטחינה, צזיקי עם קישואים וכיכר לחם פרוסה שהגיעה חמה מהתנור עם מטבל בלסמי שמן זית עגבניות.

אחרי שטעמנו כמעט מכל מאזט, הגיעה לשולחן מנת הביניים – סלט הקיסר, מנה שהייתה אחת הטובות שאכלנו לאחרונה. מה כבר יכול להיות מיוחד סלט קיסר, אתם בטח תוהים? אז אנחנו הופתענו ממש לטובה כשזכינו לסלט שהורכב מחתיכות סלמון מעולות לצד חתיכות קרוטונים קריספיות גדולות, רצועות פרמז'ן מרעננות ושכבות עלי חסה טריות.

אחרי ההתלהבות מסלט הקיסר, קיווינו שהמנות העיקריות לא יאכזבו אותנו ולשמחתנו, קו ההצלחה של "ג'קו" המשיך.

א', התלהבה מדג הלברק בגריל שהגיע כשהוא פתוח על הצלחת וזכה לשבחים מכיוון שהעצמות שכלל לא הפריעו לאכילה ואילו פלחי הפוטוטו הקריספים שהוגשו לצידו כתוספת השלימו את העבודה ויצרו אחלה מנה.

3a747dc5-7af9-4235-a264-3d8265b47f48

אני החלטתי לנסות מנה משולבת של קלאמרי ושרימפס. השרימפס הגיע ברוטב חמאה שום ויין מצוין וגם הקלאמרי לא אכזב כשהגיע בצורת טבעות מטוגנות קלות עם רוטב מיונז לטבילה.

סיימנו? לא ממש. כשתגיעו ל"ג'קו" כדאי שתיקחו בחשבון גם את הקינוחים. אנחנו בחרנו במנת הכנאפה שנעשית במקום בצורה מצוינת, מגיעה חמה וטעימה עם מילוי מעולה וטעים מבפנים בליווי שערות קדאיף מעולות. בנוסף, גם מנת עוגת הביסקוויטים שבחרנו, הייתה שוקולדית ולא רעה בכלל שעזרה לנו לסיים בדרך מתוקה אחלה ארוחה.

תגובות

להשאיר תגובה