בשנים האחרונות טרנד האוכל המקסיקני החל לתפוס תאוצה גם בארץ, הוא צבעוני, הוא מגוון ולא רק שהוא מהיר הוא גם בריא. אך מה אנחנו בעצם יודעים על הטורטייה שעוטפת בתוכה את כל הטוב מהמטבח המקסיקני? בשביל רבים זה ממש לא נגמר במזון שמטרתו להשביע רעב רגעי. אחד מהם, הוא השף והבעלים של חברת "טרז פזוס", איתמר דוידוב שסיפר לנו על כמה מהסודות של מטבח זה ומה גרם לו להימשך דווקא למזון ולתרבות המקסיקנית.

המטבח המקסיקני מאוד עשיר ומגוון, בנוסף יש בו קבוצות שונות של מאכלים מול העולם החדש", מספר דוידוב. "בעבר לא ידעו מה זה תירס, הוא לא גדל בשום מקום בעולם מלבד אמריקה הצפונית והדרומית. כמו כן, לא ידעו מה זה וניל, קקטוס, ועד לפני 500 שנה אפילו לא ידעו מה זה חצילים, עגבניות, פלפלים ותפוחי אדמה. אלו מוצרים  חדשים יחסית".

כאמור, דוידוב הוא הבעלים של חברת "טרז פזוס" (trespesos.co.il) שהוקמה בשנת 1994, את החברה הוא הקיים יחד עם בן זוגו, רענן סלומון. מפעל החברה שוכן באזור התעשייה בחולון ושטחו 700 מ"ר, בו מועסקים כ- 30 עובדים והוא משווק את תוצרתו בכל רחבי הארץ. במפעל מיוצרים מידי יום מבחר גדול של מוצרי מזון מקסיקניים כגון, מגוון של טורטיות, רטבים, סלסות, טורטייה צ'יפס (נאצ'וס), ממרחי גואקמולה, ממרחי פריחולס, ריפרייד בינס ועוד מוצרים רבים מהמטבח המקסיקני.

unnamed (5)

דוידוב (56) תושב גבעתיים, חי עם בן זוגו ב-22 שנים האחרונות ולהם ילדה משותפת בת שש. לפני כשנה הוא פתח יחד עם השותף שלו שהוא גם בן זוגו, רענן סלומון, את המסעדה המקסיקנית, 'אל טאקו' בת"א, כשבאמתחתו תפקידים קודמים  כשף והבעלים של מסעדת "פיטנגו", אשר התמחתה בסגנון בישול ישראלי חדש. "במסעדה הזאת חיברתי בין מטבח תימני, בוכרי, צרפתי ועוד", הוא אומר.

"החזקתי את המסעדה שבע שנים וביום שקלטתי שאני עדיין מתקן סתימות במסעדה, החלטתי שאני ממשיך לדרך אחרת. הוצאתי ספר בישול ושהכרתי את בן זוגי הקמנו יחד חברת קייטרינג. החברה עבדה מצוין במשך שנה וחצי ופתאום קלטתי שאני מתפיח לחם במיטה, משרה חסה באמבטיה, מבשל ריבות בגינה ואז הבנתי שאני צריך להתקדם" הוא אומר.

ומה השלב הבא?

"חבר אמר לי שהוא שמע על מפעל קטן שעוסק במזון מקסיקני והם מפסידים כסף ולא הולך להם. אחרי לבטים נכנסו למשא ומתן שערך כשנה ובמהלכו אני ובן זוגי התווכחנו מכיוון שהוא רצה שהמפעל יעסוק בקייטרינג ואני התעקשתי על אוכל מקסיקני. לאחר חילוקי הדעות הצעתי לו שנסע לתערוכת האוכל האירופית הגדולה, "אנוגה בקלן".

דוידוב מספר שלאחר שהוא ובן זוגו הגיעו לתערוכה, הוא היה בהלם מהנוכחות של האוכל המקסיקני שם. "כמה שנים לאחר שחזרנו מהתערוכה, נחתם הסכם נפט"א (הסכם הסחר החופשי של צפון אמריקה) ההסכם קיים במקסיקו, ארה"ב וקנדה. שמעון פרס, שהיה אז נשיא המדינה יזם מהלך שישראל גם תהיה חתומה על ההסכם הזה. פרס הביא לארץ את נשיא מקסיקו דאז, ואני ובן זוגי הוזמנו בתור היצרנים של האוכל המקסיקני בישראל, משם זה התגלגל לנסיעה למקסיקו".

unnamed (6)

מאז אותה נסיעה דוידוב הספיק לבקר במקסיקו כבר 14 פעמיים ומנסיעה האחרונה שלו חזר בשבוע שעבר. "מקסיקו בעיני היא מדינה מאוד מרתקת מבחינה קולינרית ובכלל. לפני כמה שנים המטבח של מקסיקו הוכרז כמטבח מושרת בגלל שהוא אוחז בתוכו הרבה מאוד מטבחים של קבוצות אתניות שונות והמורשת הקולינרית הכי חשובה להם. המורשת הזאת מתקשרת לחגים ואמונה מאוד עמוקה בתרבות העתיקה שלהם".

מה מסמל המזון המקסיקני עבורך?

"המזון הזה מבחינתי מהווה סוג של אוכל מהיר אבל מאוד בריא, בניגוד למאכלים מהירים אחרים לאוכל מקסיקני יש נטיעה להישמר טבעי וטרי גם שהוא עובר שלבים של קפאה. למשל אבוקדו נחשב לחמאה של הטבע, אני מאמין שהתזונה הזאת היא תזונה מצוינת".

329 הערות

להשאיר תגובה