לאחר שהצליח להביא אל שוק האיכרים של נמל תל אביב את המטבח הלבנטיני והאווירה השמחה של “יהלומה בנמל”, השילוב הנשי המנצח של יהלומה לוי, עינב ברמן ואדווה זמר, מושיט את מטה הקסמים אל פארק הירקון ויוצר את “נח ביסטרו מקומי”. הלוקיישן הנבחר הוא מסעדת “רוקח 73” לשעבר, שזכתה למתיחת פנים שהולמת את הקלילות התל אביבית, נהנית מהפסטורליות של פארק הירקון ופונה למגוון הקהלים של צפון העיר. השפיות עינב ברמן ויהלומה לוי בונות בנח מטבח ביסטרו ים תיכוני אישי ומעודכן, כזה שכמו הים התיכון עצמו מקבל את גווניו וטעמיו מהאנשים שחיים ואוהבים בו ופתוח להשפעות העולם הגדול.

טורטליני דלורית ועדשים. צילום גיא יחיאלי

אמיליה רומנה, המסעדה האיטלקית החדשה בעלת הניחוח הירושלמי שהתמקמה היטב בנוף הקולינרי-בלייני של רחוב לילינבלום, מצננת את הקיץ בתפריט מרענן, עם הרבה מנות ירוקות וקוקטיילים לימוניים, מנות דגים ופירות ים שיעוררו אצלכם את הגעגועים לחוף, וכיאה למסעדה איטלקית משובחת, הפיצה והפסטה, כמובן, לא נותרו בחוץ. את הארוחה תוכלו לפתוח, בין  היתר, עם פרחי כרובית וברוקולי צלויים בתנור אבן, “חמאת” קשיו וויניגרט סלסה ורדה (48 ₪); בורטה “מלכת העגבניות” על עגבניות צבעוניות, בלסמי שחור ושמן זית (52 ₪); ברוסקטה קפרזה עם עגבניות, בזיליקום ודג כבוש במרינדת שמן זית ולימון (42 ₪) וקרודו דג ים (קולי בזיליקום צ’ילי שאלוט אבוקדו וויניגרט עגבניות (52 ₪). פיצה חדשה שהצטרפה לגזרת מאפי התנור של אמיליה רומאנה היא פיצה קרם תירס, ועליה מוצרלה, כמהין, אורוגולה ופרמג’יאינו רג’יאנו (72 ₪). במחבתות מתבשלים, בין השאר, קבב דגים על בורגול ריחני, קרם עגבניות צהובות, זיתי טאסוס ויוגורט (109 ₪), פילה מוסר ים על ריזוטו שחור, קרם עגבניות, בזיליקום וקרמבל שום (119 ₪), ומנת מחבת ים (פילה דג ים, שרימפס, קלמרי ומולים בתוספת ניוקי ביין לבן על גספצ’ו עגבניות שרי, 129 ₪). מבין הפסטות תוכלו ליהנות מטליוליני שחור (קלמרי, אנשובי, שום, צלפים, עגבניות ושמן זית, 79 ₪), רביולי כרישה עם חמאת עגבניות, יין לבן, מנגולד, שום ,לימון וקשקבל (89 ₪), ספגטינים ירוקים (זוקיני, אספרגוס, אפונת גינה ועשבי תיבול בשמן זית ולימון, 62 ₪), ויטלו טונטו (שייטל צרוב, אורוגולה וסלנובה שאלוט בריוש קלויי ביצה רכה ואיולי טונטו, 58 ₪) ועוד. גם הקוקטיילים התחדשו לקראת הקיץ. ביניהם תוכלו למצוא את Emilia’s Secret (ג’ין, סן ג’רמיין, אנגוסטורה, מלפפון, נענע לימון ובירת חיטה, 35 ₪) ו- Jungle Bird עם רום, קמפרי, אננס ופסיפלורה (35 ₪). בנוסף, בחודש יולי ירקחו הברמנים של אמיליה רומאנה קוקטיילים מיוחדים עם ג’ין בומביי ספייר ומרטיני ביטר אפריטיבו, ובהם ה-Emilia Red, עם ג’ין בומביי ספייר, מרטיני ביטר אפריטיבו, עלי בזיליקום טריים, אנגוסטורה אורנג’, לימון ואבטיח טרי (42 ₪).

ויטלו טונאטו- צילום אנטולי מיכאלו

מאיר אדוני מאוד אוהב לפתוח מסעדות בקיץ. כל ארבעת מסעדותיו נפתחו בקיץ והחודש חוגגות כל הארבע יום הולדת משותף. כתית בת 14, מזללה בת 5, בלוסקיי בת 3 ולומינה בת שנתיים. כשלכתית מלאו 13 שנה הפיק מאיר ספר שהוא אלבום תמונות של יצירות כתית מכל השנים, שניתן בזמנו כמתנה לסועדים בכתית. הפעם בחגיגות ה 14, בחר מאיר ביצירת מתנה ייחודית לכל האורחים בכל ארבעת המסעדות שלו –  לרגל יום ההולדת הכין מאיר אדוני מהדורה מוגבלת ויוצאת דופן של פרלינים בהשראת תערובת הקפה מקור טהור מהודו של  Nespresso –(Ristreto Origin India). זוהי התערובת שבחר אדוני להגיש במסעדת כתית כחלק מעבודתו עם החטיבה העסקית של נספרסו.

כתית

רשת COFFEESTATION מרחיבה את בר המשקאות שלה ומשיקה בימים אלו את קולקציית הקיץ המבוססת השנה על משקאות בריאות חדשים הנותנים מענה לקהל הלקוחות הטבעוני ושוחר הבריאות של הרשת. המשקאות החדשים עשויים משילובי פירות על בסיס יוגורט, שיבולת שועל, סויה, מיץ, חלב וחלב וניל כך שניתן להרכיב את המשקה האולטימטיבי האישי בצורת MATCH  & MIX .השייקים הינם סמיכים ומרעננים המיוצרים עבור כל לקוח על המקום עם ההזמנה (ולא בתוך קולר). ניתן גם להוסיף בוסט בריאות נוסף למשקה כגון: ספירולינה, אסאי או חלבון להשלמת החוויה.

משקאות הבריאות החדשים של קופיסטיישן לקיץ 2016 צילום איתמר דובק

קניון ג’י צמרת, שהפך בשנים האחרונות לאחד ממרכזי הקולינריה הבולטים בתל אביב, פותח רשמית את הקיץ עם תפריטי קיץ מגוונים ורעננים, בשלל המסעדות, בתי הקפה ומעדניות הקניון. מסעדת התרנגול הכחול של השף שאול בן אדרת, מוסיפה לתפריט כמה מנות חדשות, בוטיק בית הגבינות החל להכין גם טוסטים וכריכים מיוחדים הנעשים במקום,בראון קפה מתחדש במנות קיציות חדשות ורביבה וסיליה-  משיקה קינוח חדש.

ניוקי ברוטב של עגבניות, אורגנו, בזיליקום וקרעי מוצרלה טריי

יקב הבוטיק המשפחתי בן-חיים, משיק רשמית את סדרת היינות מסדרת רזרב 2012. היינות בסדרה מופקים משלושת הזנים הבורדולזים האציליים, הסדרה כוללת קברנה סוביניון, קברנה פרנק ומרלו.

cabernet_sauvignon 12

בימים הלו מושקת PUZZLE FOOD בחולון. מדובר ברשת מסעדות אוכל מהיר ואיכותי המציעה חוויה ייחודית של הרכבה אישית ומדויקת של טעמים החל מבחירת טכניקת הכנת הבשר ועד לטעמו המדויק של הרוטב. על בניית התפריט היצירתי והייעוץ הקולינרי אחראי השף דניאל זך.  למתקשים במלאכת ההרכבה, תפריט הרשת מציע גם מגוון מנות קבועות, כמו: המנה שהורכבה ע”י השף דניאל זך. PO’BOY – אונטר ריב צלוי, באגט, רוטב צ’ילי ברביקיו, חסה, מיונז ברביקיו, מלפפון כבוש 49 ₪, חזה עוף צרוב בגריל, לחם בריאות, סלט קייל, טחינה ירוקה, סלט גזר, לימון כבוש, אבוקדו, פלפל קלו ועגבנייה – 36 ₪ ועוד.

puzzlefood - הקצב ממנהטן

רשת ארקוסטיל קיטצ’ן, מזמינה אתכם להשחיז את מיומנויות הסכין שלכם, ומציעה לכם לקחת חלק בסדנה לשימוש מקצועי בסכיני שף. את הסדנא יעביר השף דודי גרינס מומחה בתחום סכיני השף והטיפול בהם. הסדנה תימשך כ-45 דקות ובמסגרתה יערכו המשתתפים סקירה על סוגי סכינים שונות, אופן ההתאמה של סכין לכל אדם, אחסון נכון, חדות הסכין והשחזה, טכניקות חיתוך, טיפים וטריקים ולבסוף יכינו מנת סיכום. דודי גרינס, הינו שף ומומחה לסכינים וגאדג’טים בעולם המטבח והטיפול בהם. לאחר כ-20 שנות עבודה בעולם המטבח במסעדות מיתולוגיות כדוגמת “אלכסנדר” התל אביבית, “מתוקה” ומטבחים בעולם, התמקצע דודי באומנות החיתוך. כיום הוא מעביר סדנאות אוכל ושימוש מקצועי בסכינים. בנוסף, משתתפי הסדנא יזכו להטבה של 20% הנחה לרכישה בחנות ביום הפעילות. מספר המקומות מוגבל ל-15 משתתפים בכל סדנא, כל הקודם זוכה.

הסדנא תתקיים ב- 28.7 יום ה’, 18:30/19:45, מתחם חנות ארקוסטיל קיטצ’ן בשוק הנמל תל אביב.

הרשמה במייל: [email protected] או בטלפון 077-5232751

סדנאות נוספות יתקיימו בכפר סבא (4.8) ובאשקלון (18.8).

56eb906a-573a-4887-ae1d-60aecdfdd591

תגובות

להשאיר תגובה