בזמן שמותגים שונים נעלמים מן המדפים, "לורפק" מותג החמאה הדני חוגג 115 שנים של הצלחה עם מכירות ביותר מ- 80 מדינות ברחבי העולם.  המותג, מיובא לארץ על ידי יבואנית המזון וילי- פוד והוא נחשב למצליח בתחומו והחזק ביותר בתחומו על המדף הישראלי שחוגג איתו 15 שנים על המדפים שלנו. ויש גם מתכון 

לרגל החגיגות ברחבי העולם ובישראל, נערכה לפני כשבועים סדנת שף עם השף אבי ביטון, בו הוא הראה לכולם איך משדרגים כל מנה עם תופסת טעימה של החמאה הדנית, בסדנא הוצגו שלל מתכונים ובינהם גרטן תפוחי אדמה, טרטר טונה, סלמון בחמאת עגבניות ועוד. השף ביטון,שנבחר ללוות את המותג ולהיות הפנים שלו ליהטט בקלילות בין שלל הסירים והמחבתות בקשב רב ויצר מתכונים מופלאים ועשירים.

מוצריLURPAK  מיוצרים בדנמרק על ידי חברת  ,ARLAקונצרן מוצרי החלב הגדול בדנמרק ומהגדולים בעולם.        לאורך כל תהליך היצור של LURPAK משלבים שיטות מסורתיות עם טכנולוגיות חדשניות תוך הקפדה על חומרי גלם איכותיים וללא חומרים משמרים. ל-LURPAK מגוון סוגים של ממרחי חמאה וחמאה: ללא מלח, במליחות קלה, ומופחת כולסטרול. LURPAK spreadable ממרח דני עשיר קל למריחה, ו-LURPAK Butter חמאה דנית משמנת מפוסטרת. ממרח החמאה הוא שילוב של חמאה ושמן קנולה איכותי המעניקים טעם ומרקם ייחודי, קל למריחה, עשיר וארומטי.

 בישראל בשנת 2016 המותג LURPAK רשם עלייה במכר של 14% והשיג נתח שוק שיא תוך חיזוק ערכי המותג, הגדלת החשיפה והמודעות. מגמת העלייה נרשמה לאורך כל השנה וצפויה לעלות גם בשנת 2017. התחזקות המותג ממצבת אותו כשחקן שני ודומיננטי, אחרי תנובה ולפני טרה, כל זאת לצד ירידה דרמטית של מובילת הקטגוריה. כיום, עומד שוק החמאה בישראל על חלוקה של; 59% לתנובה, 16.5% ללורפק, 5.3% לטרה, 3.5% לשופרסל, 3.2% לאלוויר.  

ואם גם אתם בעניין של לנסות- יש לנו מתכון לגרטן תפוחי אדמה בחמאה עבורכם

מצרכים:

100גרם ממרח חמאה לורפק במליחות קלה

8 תפוחי אדמה מסוג דזירה, קלופים ופרוסים לעובי של 1 ס"מ

5 שיני שום פרוסות דק

עלים מ-4 ענפי טימין

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. במחבת רחבה מניחים חצי מכמות ממרח החמאה.
  2. 2. מסדרים את תפוחי האדמה בשכבות וביניהם בוזקים מעט מלח, פלפל שחור גרוס ואת שיני השום.

.3 בשכבה האחרונה מוסיפים את יתרת ממרח החמאה ועלי הטימין.

  1. סוגרים את המחבת במכסה ומבשלים על להבה בינונית כחצי שעה.

להגשה: קוצצים מעט בצל ירוק ומפזרים מעל המנה, מגישים עם שמנת חמוצה וגבינת פרמז׳ן.

%d7%92%d7%a8%d7%98%d7%9f-%d7%aa%d7%a4%d7%95%d7%97%d7%99-%d7%90%d7%93%d7%9e%d7%94-%d7%91%d7%97%d7%9e%d7%90%d7%94-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%a8%d7%95%d7%a2%d7%99-%d7%9e%d7%96%d7%a8%d7%97%d7%99

תגובות

להשאיר תגובה