לאחר סיבוב של 30 שנים בהיותו שף, קונדיטור ויועץ בשלל מסעדות (רושפלד, הדסון, טוטו) ולימודים אצל 'נסיך המקרון' פייר הרמה – אמן הסוכר והבצק ערן שוורצברד פתח סוף סוף חנות קונספט בסגנון מגדניה פריזאית הנושאת את שמו כולל מאפש דניש עם זוקיני וצנוניות, 'טארט פחם' והקינוח שמטריף את העיר עגבנית 'מגי' שמכילה תמהיל חלומי של מוס וניל, תותים, קרמבל אגוזי מלך וזעתר "התפקיד שלי זה לברוא קינוחים"
בשעות הצהרים ביום שישי כבר לא ניתן לתפוס מקום בבלונז'רי החדש של אומן הבצקים ערן שוורצברד שנפתח במתחם שרונה מרקט. המקום שמעוצב בסגנון בוטיק מאפים פריזאי בסגנון מקומי מזמין את הגרגרנים לחוויה של טעמים ומראה כך שהעוגות והמאפים מותאמי אינססטגרם עם שלל צבעים ומראה שמשאיר את העוקבים שלכם מזי ריר.
גולת הכותרת שאיך שהיא יוצאת מהמטבח נחטפת (במחיר השווה לכל נפש של 38 ש"ח) היא 'העגבניה' תמהיל חלומי של מוס וניל, תותים, קרמבל אגוזי מלך וזעתר. מי שלא מסתפק בזה מוזמן לקינוח הבא שייצא מהויטרינה משל היה תכשיט יקר ערך . זהו המילפיי ספרדי – שכולל בצק עלים עם קרם מסקרפונה, פרליני פקאן וקומפוט משמש. יש גם את המאפה שכבר נהפך ללהיט דניש עם זוקיני וצנוניות. יש עוד דברים מופלאים ולחמים מיוחדים אבל תצטרכו להגיע כדי לגלות.


"ובכן מבחינתי הגעתי לצומת האחרונה" מספר שוורצברד תוך כדי שהוא מסביר פנים ללקוחות ואפילו לא בוחל בעבודות ניקיון כשצריך "עברתי דרך ארוכה של 30 שנה. זהוי מבחינתי הפינאלה שמגשימה את כל החלומות שלי. כמובן יש להשיג את היעדים. מפה צריך לשכלל ולדייק"
שוורצברד' לא חסך בעיצוב ומיתוג החנות "זהו מודל שעדיין לא מצאתי בארץ. יש פה איכות ואריזה אירופאית אך עם החמימות הישראלית".
איך חושבים על תהליך ההכנה והיצירה של העוגות והמאפים ?
"תראה זה קורה תוך כדי. זה פשוט מתפרץ. אתן לך דוגמא: היו שתי קינוחים שתכננתי ואיך שפתחנו ראיתי שזה לא מתאים אז ירדנו מזה ועשינו משהו חדש".
שוורצברד (50) נשוי פלוס 3 מהרצליה לא חלם שהוא יגיע ליום הזה כשהחל את עבודתו כמתלמד אצל לבנה – מלכת המאפים של שנות השמונים "באתי ללמוד וטו לא" הוא נזכר.
לאחר מכן עבד בתפוח זהב ותפוח בגן של השף ישראל אהרוני, וכן שימש כשף קונדיטור במסעדת "רושפלד" של השף יהונתן רושפלד. ערן המשיך להשתלם וללמוד, בבתי-הספר המובילים באירופה,ולמד אצל השף פייר הרמה. ב-2003 פתח ערן את הפטיסירי הייחודי מסוגו בארץ "ארנו", ומשם ערן המשיך להתמקצע להוביל ולפתח את תחום הפטיסרי בולנז'רי בארץ. הוא ייעץ למיטב החברות הגדולות במשק, ליווה קונדיטוריות ומסעדות מובילות
ב 2016 הוציא לאור ספר קונדיטוריה, 2017 ערן הקים את בולנז'רי 96 ביחד עם שותף עסקי, לאחר כשנתיים ערן פרש מהשותפות לטובת הקמת פטיסירי בולנז'רי הנוכחי


בנוסף לעיסוקיו הרבים זו כבר שנה שנייה שערן הינו האוטוריטה המקצועית לתוכנית הראליטי הקינוח המושלם בקשת "בגיל 15 קיבלתי את המיקסר הראשון שלי, לא היה ברור לי מה עושים איתו והנחתי אותו בצד. ובכל זאת, למרות ההתעלמות המוחלטת מהמיקסר האהוב, הסימנים היו שם. אני מכור למתוק מגיל מאוד צעיר וקשה לעצור אותי כשאני נפגש עם מתוק לכן אני קורא לעצמי בורא מתוקים"