ברוקלין 17, הוא פיצה בר, בשד' מוריה, והוא מביא איתו משהו מיוחד ומרענן לכרמל. שילוב של אוכל איטלקי מסורתי, בטוויסט אמריקאי, לבר אלכוהול פרימיום ואיכותי, צעיר ובועט. בדיוק כמו גשר ברוקלין, מחברים כאן בין מסורת ומודרניות והתוצאה מפגש בין תרבויות ומטבחים, ופסטה פיסטוק אחת שאין באף מקום אחר.
לקראת תחילת שנות ה 80 התחילו לצוץ בברוקלין, מסעדות פיצה בר של מהגרים איטלקיים, שמציעות פיצה איטלקית עם טאץ' אמריקאי, לצד בר אלכוהול תוסס. אלעד גולדשטיין, חיפאי, יזם מתחום הגיימינג וחובב פיצות מושבע, החליט לייבא את הרעיון לאחר ביקורים תכופים בברוקלין (ניו יורק). הוא פתח את מסעדת ברוקלין 17, בשד' מוריה בחיפה, שהיא פיצה בר מודרנית המציעה מנות איטלקיות מוקפדות ומסורתיות, בסגנון אמריקאי עכשווי, לצד בר אלכוהול פרימיום, איכותי וגבוה, שמציע מגוון רחב של משקאות אלכוהולים משובחים, ומנסה בדיוק כמו גשר ברוקלין לגשר בין תרבויות ומטבחים. החל מהג'לטו האמריקאי שמיוצר במקום במכונת גלידה אמריקאית, הפיצה שנאפית ממיטב חומרי הגלם שיובאו מאיטליה ולפי מיטב המסורת האיטלקית, מבחר קוקטיילים עשיר, וויסקי האמריקאי איכותי, ותפריט יין שמכיל 14 סוגי יינות שמוגשים בכוסות. התפריט מורכב מפיצות איטלקיות בטוויסט אמריקאי מבצק מחמצת שעבר פרמנטציה למשך 72 שעות, נפתח ביד, ונאפה בטאבון אבן איטלקי שיובא מנאפולי. בנוסף לפיצות ברוקלין מציעה מגוון מנות פתיחה, סלטים, פסטות וקינוחים, והכול בשילוב איטלקי-אמריקאי. הבצקים, הרטבים, הקינוחים והפסטות עשויים במקום מחומרי הגלם איכותיים ביותר,מחקלאים מקומיים, וכמוכן תוצרת מובחרת מאיטליה.

בין מנות הפתיחה: רביולי ריקוטה – פסטה בעבודת יד, ממולאת בגבינת ריקוטה, ופקורינו, ברוטב חמאה, שמנת מפולפלת, וגרידת לימון.(48 ₪); פולנטה – גרגירי תירס בטחינה גסה עם חמאה, שמנת, פרמז'ן, פלפל שחור, מוגש עם פטריות צלויות, ושמן כמהין. (61 ₪); בין הסלטים: סלט קיסר – לבבות חסה, רוטב קיסר קלאסי (צלפים, אנשובי, חרדל וחלמונים), פלפל שחור, קרוטונים ופרמז'ן. (60 ₪); סלט פנצנלה – מבחר עגבניות בשלושה צבעים, בצל סגול, זיתי קלמטה, קרוטונים טריים, וקרעי מוצרלה פרסקה. (57 ₪); בין הפיצות תמצאו : פיצה מרגריטה קלאסית עם תוספות פופולאריות כמו: ארטישוק, עגבניות שרי, זיתי קלמטה ועוד. (60 ₪) תוספת 10 ₪; פיצות אמריקאיות מושחתות ומיוחדות כמו גרטן – רוטב שמנת, פרמז'ן, גרטן תפוחי אדמה, פלפל שחור גרוס ומוצרלה (68 ₪); פיצה תרד ו4 גבינות – רוטב שמנת, עלי תרד ותערובת 4 גבינות מיוחדות (מוצרלה, גאודה מיושנת, פקורינו ופרמז'ן). (70 ₪); פיצה הלב – רוטב עגבניות, פרמז'ן, עגבניות שרי, מוצרלה פרסקה (טרייה), עלי אורוגולה, שמן זית, וגניעות בלסמי מצומצם. (72 ₪). בין הפסטות תמצאו: פסטה ברוטב פיסטוק מיוחדת, בטעם אגדי, ואמריקאי, בלעדי למקום ואולי יחידה מסוגה בארץ. פסטה פוזילי ברוטב 100% קרם פיסטוק עשיר, חמאה ושמנת, מעל קראמבל פיסטוק, פרמז'ן, והרבה פלפל שחור. (65 ₪); פסטה מרינרה/מרינרה חריפה – ספגטי ברוטב עגבניות סאן מרז'נו איטלקיות שבושלו במשך 5 שעות, מלח ופלפל, בזיליקום, ופרמז'ן, מוקפץ עם מיקס גבינות הבית. (חריפה: בתוספת צ'ילי ירוק חריף). 60 ₪). כמו כן מציעים תפריט קבוע של 13 ספיישלים מתחלפים כמו: פיצה פסטו (70 ₪); קארפצ'ו חציל. (50 ₪); קלצונה ממולא בשקשוקה. (55 ₪).

בין הקינוחים: קינוחים מבוססי גלידה אמריקאית שמיוצרת במקום. סאנדיי בראוניז – בראוניז עשיר, עם הרבה גלידה, קראמבל פיסטוק ומייפל. (39 ₪); סאנדיי טירמיסו – גלידת וניל אמריקאית עם ביסקוטי ליקר קפה, אספרסו וקקאו. (39 ₪); עוגת גבינה באסקית בגלייז פירות יער
(39 ₪). פיצה נוטלה – פיצה מושחתת עם טופינג חלומי של נוטלה, קראמבל פיסטוק, וגלידת וניל אמריקאית. (52 ₪). אין בר אמריקאי בלי מילקשייקים, בברוקלין מציעים חמישה טעמים קלאסים: תות, פירות יער, שוקולד, אספרסו ווניל. (29 ₪).
בגזרת האלכוהול מציעים מגוון קוקטיילים אמריקאיים, כמו: מרגריטה קפואה עם טקילה פטרון הנמזגת על מצע קרח גרוס ממכשיר איטלקי מיוחד(גרניטה) (47 ₪); מרלין מונרו – וודקה, טריפל סק, מיץ פסיפלורה, וקאווה. (47 ₪); נגרוני בסגנון אמריקאי (B17)– בורבון, קמפרי, וורמוט אדום, וקליפת תפוז. (49 ₪); אפרול שפריץ פסיפלורה – טייק מודרני על השפריץ האיטלקי הקלאסי (47 ₪), בנוסף מציעים מוקטיילים, משקאות ללא אלכוהול, כמו קולה ברוקלין, בטעמים וניל, צ'רי, ודאבל קראמל (16 ₪); – Night flightמיץ חמוציות, מיץ ליים, טוניק ונגיעות בלקברי. (23 ₪). עוד תמצאו תפריט וויסקי עשיר, תפריט עם 14 סוגי יינות בכוסות, בירות קראפט מהחבית, מרטיני, ג'ין, וודקה, טקילה ועוד.

ברוקלין 17, פיצה בר, שד' מוריה 29, כרמל חיפה, שעות פתיחה: כל ימות השבוע: 17:00-24:30 טל': 0796961717. www.brooklyn17.com








