לקראת סוף השנה האזרחית פגשנו כמה מטובי מעצבות הפנים שגלריית ווה ווה בום נתנה להם להתפרע בעיצובים לחג "השנה תלכו על הכי נוצץ, מושקע ומופרך" אומרת המעצבת שחר הכט
נדמה שאין תחום שהקורונה לא השפיעה עליו. גם אל תחום עיצוב הבית התקופה נותנת את אותותיה "התקופה הזאת השפיעה מאוד על עיצוב הבית" מספרת מתכננת הפנים שחר הכט אותה פגשנו בגלריית ווה ווה וום בחולון שם היא התארחה עם עוד כמה מבחירות מעצבות הפנים בישראל כדי לעצב לנו את החג תחת מגבלות הסגר "כל אותם בעלי מקצועות חופשיים איתם אני עובדת שנמצאים שעות רבות מחוץ לבית. אז בוא נאמר פחות קריטי להם איך המיטה נראית. אבל פתאום כשהם בבית עם הילדים פתאום הם מתחילים לשים לב לדברים שמפריעים להם. ואז הם מגיעים אלינו עם דרישות החל מטאצ'ים קטנים כדי שיהיה לנו נעים יותר ועד לפרוייקטים איתם אני מתעסקת – שיפוצים מאסיביים. אני רואה שדווקא בתקופה זאת אנשים רוכשים יותר דירות עם מרפסות, גינות וגגות. גם מי שהכרח לא יכל להרשות לעצמו הוא חיכה לרגע המתאים אז עכשיו זה הזמן. הם הולכים על זה בגדול כי אולי יש פתאום כסף כי לא יוצאים לחופשות ומבזבזים בחוץ. אני נתקלת בקהל שאילולא הקורונה היה ממתין לדירת חלומותיו ואילו עכשיו בין מרץ למאי הם החליטו לממש את זה. ולא רק זה. הושם דגש על העיצוב הפנימי : מטבחי שף עם פיצ'רים. טלויזיות ענקיות. אנחנו מרשים לעצמנו היום לקבל בבית את מה שאין לנו בחוץ כי הבית שלנו הוא המסעדה שלנו, בית הקולנוע, הג'ימבורי וחדר הכושר".
הכט מסבירה שלנוכח אילוצי התקופה הטרנד העכשווי הוא יצירת חללים שקופים בלב הבית : "חדרי עבודה שקופים בבית זה הטרנד הכי חם כרגע לחדרי עבודה בבית מאז שהחלה הקורונה. הרעיון הוא מציאת פתרון לעבודה מהבית לצד העובדה שגם הילדים בבית. מצד אחד חייבים מרחב שקט ומכיל לעבוד בו ומצד שני, שומרים על קשר עין".
את הכט פגשתי כאמור במעין 'יום כיף של עיצובים' שנעשו במיוחד לכריסמס ולסילסבסטר שמזמן הפך למועד שרבים מציינים בדרך כזו או אחרת. 9 מעצבות הפנים התחלקו ל -3 צוותי עבודה. כל קבוצה בעיצוב יחודי משלה תעצב בסשן אחד של עבודה בו זמנית, את הקיר שלה שיהווה השראה לגל העיצוב שתופס תאוצה בארץ בשל הקורונה.