משפחתו של רפאל עדנה יחד עם עוד מאות מבני הקהילה האתיופית ותומכים רבים הגיעו בשבוע שעבר למחות בצומת עזריאלי שנסגר לתנועה. המחאה צברה תאוצה בעקבות החלטת הפרקליטות שהודיעה כי הנהגת שדרסה למוות את רפאל אדנה בן ה-4 בנתניה, תועמד לדין בגין הפקרה בלבד "אנחנו לא סומכים על הפרקליטות ודורשים חוקר חיצוני" ציינו מובילי המחאה
קרול פסלר בת ה-70, נהגה בתחילת חודש מאי בשעה 17:00 אחר הצהריים בשדרות בן גוריון בנתניה, פגעה בסבא תמיר צגאי ובשני נכדיו מתן ורפאל. רפאל נפצע באורח אנוש ופונה לבית החולים ובהמשך נקבע מותו למחרת היום, איתרה המשטרה את הרכב במוסך בעת תיקון הפגיעה. תחילה עיכבה המשטרה לחקירה את פסלר ואת בתה, שכן הרכב רשום על שם הבת. בהמשך התברר כי האם הייתה לבדה ברכב בעת התאונה. בעקבות הדברים המשפחה
טענה לאפליה וחוסר צדק מה שגרם להתססה של רבים בקהילה האתיופית.
בעקבות המחאה והביקורת פרסמו בפרקליטות הודעה בנסיון להרגיע את השטח, בה הדגישו שהכוונה היא להעמיד את הנהגת לדין, אך על עבירת הפקרה ולא הריגה. "בעקבות פניות כתבים הרינו להבהיר כי בכוונתנו להעמיד לדין בעבירת הפקרה את הנהגת שהייתה מעורבת בתאונת הפגע וברח בה נהרג רפאל אדנה ז״ל בן ה-4 בנתניה, בכפוף לשימוע שייערך לה. בנוסף הוחלט על סגירת התיק כנגד החשודה שלא נהגה ברכב.
"יובהר כי התיק לא נסגר. הפרקליטות נמצאת בקשר רציף עם הוריו של הילד שנהרג בתאונה, ולאחרונה נפגשו הפרקליטים עם המשפחה ובא כוחם, ועדכנו אותם בכל הפרטים. אנו מבקשים לחזק את ידי המשפחה, הפרקליטות תמשיך ללוות ולעדכן אותם לכל אורך ההליך".
בהודעה נוספת של הפרקליטות הכחישו בתוקף את הטענות לאפליה עדתית. "בתיק התבצעה חקירה יסודית ומעמיקה, וההחלטות התקבלו באופן ענייני בהסתמך על הראיות בלבד, כפי שנעשה בכל תיק. מטבע הדברים, היות ומדובר בהליך מתנהל, לא נוכל לפרט לעומקן של ראיות. עם זאת, נציין כי אין ראיות המלמדות על שיבוש הליכי משפט או על מעורבותה של היידי פסלר באירוע.
"אנו מצרים על כך שנטענות טענות חסרות בסיס, לפיהן נעשה ניסיון לגמד או להקל ראש בעבירות המיוחסות לנהגת בשל מוצאה של משפחת המנוח. הפרקליטות משתתפת בצערה של המשפחה, ותמשיך ללוות אותם באופן הדוק ומשתף כפי שנעשה עד כה."
בתשובה לשאלת 'דבר' הדגיש גורם בפרקליטות כי חרף העובדה שמקום התאונה מצולם, אין תיעוד מצולם של התאונה.