בשעות הפנאי כולם ישמחו ליהנות מכוס קפה ממריצה וטעימה בבית או בבית קפה. כדי לקבל את חווית הקפה הטובה ביותר, מומחי Lavazza החליטו להבהיר כמה תפיסות מוטעות לגבי צריכת קפה.קפה הוא משקה אהוב ברחבי העולם, אבל יש הרבה דברים שאנשים מאמינים לגביו שהם לא נכונים.
להלן 5 מיתוסים ותפיסות שגויות פופולריות של קפה – שהופרכו הודות למומחים לקפה של Lavazza::
אחסון: אחסון קפה במקרר גורם לו להחזיק מעמד זמן רב יותר
האמת: עדיף פשוט לרכוש בכל פעם רק כמות שאפשר לאחסן בכלי אטום למשך זמן סביר במקום חשוך, קריר ויבש.
אחסון הקפה במקרר למעשה חושף את הקפה ללחות וריחות ויגרום לחליטה מעופשת, גם אם הפולים מאוחסנים בשלמותם. אז לא, אחסון קר במקרר לא יגרום לקפה להחזיק מעמד זמן רב יותר. יש לזה פחות או יותר אפקט הפוך.
חליטה: צריך להשתמש במים רותחים כדי להכין קפה
האמת: טמפרטורת המים הרותחים היא 100 מעלות ומעלה, אז המתינו עם מזיגת המים מהקומקום למשך דקה או שתיים מכיוון שטמפרטורת המים הנדרשת לחליטת קפה היא סביב 95 מעלות.
אם טמפרטורת חליטת הקפה עולה על 100 מעלות צלזיוס, סביר להניח שהיא תחרוך את הקפה הטחון, ותגרום לטעם מר ושרוף.
קליה: בקפה צלוי כהה יש יותר קפאין
האמת: קפה קלוי כהה מכיל מעט פחות קפאין מאשר קליה בהירה יותר. ככל שפולי הקפה נקלים יותר, כך מתאדה יותר לחות שבה יש כמות קטנה של קפאין שמתמוססת.
לקליה כהה יש טעם חזק יותר בגלל קרמליזציה שרופה של פולי הקפה אבל רמת הקפאין לעולם לא עולה.
התמכרות: קפה הוא מאוד ממכר
האמת: שתיית קפה הופכת להרגל עבור רבים, אבל הקפה לא שייך לקטגוריית "חומר ממכר מאוד". למרות שאנשים משתמשים כלאחר יד במילה "מכור" להרגלי הקפה שלהם, הקפאין בקפה פשוט אינו ממריץ מסוג זה.
רוב המוסדות, כולל המכון הלאומי לסמים, מגדירים הרגל של קפאין כ"תלות", משהו שאנשים יכולים להפסיק להשתמש בו ללא תסמיני גמילה מסכני חיים, או התנהגויות הרס עצמי.
השפעות: נשים בהריון צריכות להימנע מקפה
האמת: הנתונים מצביעים על כך שצריכה מתונה של קפאין, כלומר 3-4 כוסות קפה נחשבת בטוחה לנשים בהריון. תוצאות מחקרים לא סיפקו ראיות מוצקות לכך שצריכת משקאות המכילים קפאין עשויה להפחית את הסבירות של אישה להרות. מחקרים רבים לא מצאו קורלציה בין צריכת קפאין לבעיות במהלך ההריון או השפעות שליליות על תוצאות ההריון.