בצל ימים סוערים, שכונת כפר שלם בתל אביב הפכה השבוע לבמה של יצירה, חיבור ותקווה. פסטיבל "נפגשות בכפר שלם", בניהולה האמנותי של סיגל דהן, הזמין את הקהילה לחגוג את השנה הרביעית לקיומו במרחב הציבורי בקאנטרי ברבור
איתן אלחדז ברק
"להיפגש סביב אומנות ולחפש חוסן ותקווה"
מייסדת הפסטיבל, אילה פרנקל, שיתפה את חזונה: "אנחנו רוצות להיפגש סביב אומנות, סביב קהילה סביב מחול ולחפש חוסן ותקווה בתקופה הקשה הזאתי." הפסטיבל, שנתמך על ידי עיריית תל אביב-יפו, שם דגש על שיתוף הקהילה והעצמת קולה.
'נפגשות בכפר שלם' מוציא את המחול מתוך התיאטראות אל המרחב הציבורי, על מנת להפגיש את המחול עם קהלים חדשים. 'נפגשות' הוא אודות החיבור בין מגוון קהילות ותפיסות, בין הקהילה המקומית בשכונה לבין קהל צרכני אמנות ומחול, בין פרויקטים בשיתוף קהילה לבין יצירה מקצועית של אמניות מובילות. 'נפגשות' שם דגש על אמניות – נשים, קידום סוגיות פמיניסטיות על הבמה דרך ריבוי סגנונות ותרבויות וייצוגים נשיים באמנות רב תחומית.
"הנשים של הגיל השלישי יכולות לתת לנו פרספקטיבה"
פרנקל הדגישה את תרומתן הייחודית של נשות הגיל השלישי, המספקות פרספקטיבה חשובה בתקופות קשות. מופע מחול מרגש לזכרה של עדן ירושלמי ז"ל היווה עדות לכוחה של האמנות לרפא ולחבר.
"הקהל שיחווה בגוף"
הפסטיבל שם דגש על חוויות גופניות והשתתפות הקהל, במטרה לאפשר עיבוד רגשי וחוויה של תיקון וריפוי דרך הגוף. אירועים שונים בפסטיבל עודדו את הקהל לקחת חלק פעיל, לחוות את האמנות דרך התנועה והחיבור לגוף.
"סדנאות, מופעים ומיצבי אור"
הפסטיבל הציע מגוון רחב של פעילויות לכל הגילאים, כולל סדנאות יצירה לילדים, מופעי מחול לכל המשפחה, מופע פלמנקו סוחף ומיצב אור מרהיב בבריכה הריקה, שליווה במופע מחול מרגש.
"נפגשות בכפר שלם" הוא לא רק פסטיבל, אלא תנועה של חיבור, יצירה ותקווה. הוא מזכיר לנו שגם בימים קשים, האמנות והקהילה יכולות להיות מקור של כוח ועוצמה.
הפסטיבל מהווה דוגמה מרגשת לכוחה של האמנות לחבר בין אנשים וליצור חוסן קהילתי, במיוחד בתקופות מאתגרות. הוא מזכיר לנו שגם בלב הסערה, יש מקום ליופי, ליצירה ולתקווה