כך ציינה ראש העיר של 'אור יהודה' ליאת שוחט במעמד ערב טקס הבסיסה המסורתי שנערך בקרב יוצאי לוב בערב חודש ניסן: " "ערב הבסיסה יראה לכולם איך מים, שמן וקמח מתחברים יחד וכך יהיה גם עם, עם ישראל" סיפרה עורכת הטקס עדנה שטרן
בשבוע שעבר התכנסו עשרות מוזמנים ואורחים ברחבת מוזיאון יהדות לוב באור יהודה לצורך קיום טקס הבסיסה המסורתי. ראש העיר אור יהודה, ליאת שוחט הגיעה לטקס בלבוש מסורתי וסובבה את המפתח כפי שמקובל בעת הטקס ובירכה:
א פֶתַ'אח בְּלַא מֶפְתַ'אח (הפותח, בלי מפתח)
יָא עַטַאי בְּלַא מַנַה (פותח את ידיך ללא כל גמול)
תַרְזַקְנַה וּתַרְזַק מַנַנה (הרעף עלינו מטובך וניתן אנו ממנו לכל)
במעמד המרגש הבטיחה ראש העיר "שאם יהיה צורך נוסיף עוד קומה למוזיאון". בהמשך אמרה כי : "כל נושא שימור המנהגים במסורות שונות, בתרבות ובמוזיקה הוא אחד הדברים שהעיר מאוד גרה בהם. יש לנו את מוזיאוני יהדות בבל ויהדות לוב ואנחנו מוזיאון ליהדות בוכרה. אור יהודה תהיה עיר שמרכזת מספר מוזיאוני ואנחנו נקדם את התיירות באזור הזה כדי שאנשים יגיעו לא רק למסעדות ולאוכל הטעים אלא גם לתרבות ומוזיקה.
בערב נכח גם ח"כ ששון גואטה מהליכוד שציין: "אור יהודה מאוד חשובה לי ואני רוצה להכיר יותר את העיר הזאת".
רפאל חיון, יו"ר ארגון יוצאי לוב סיפר על המוזיאון היחודי וחשיבות הטקס: "זה מוזיאון שהוקם בידי אנשי העדה. מרבית החפצים ניתנו לנו לשימור על התושבים ואנשי העדה. אנחנו עורכים סיורים והרצאות בתערוכות הקבע ובתערוכות המתחלפות שלנו".
"לילת לבסיסה" נערך בראש חודש ניסן, בליל זה נערך בקרב המשפחות ארוחה חגיגית שבמרכזה הכנת קערת הבסיסה : תערובת של חיטה או שעורה קלויים בתוספת תבלינים, שומר ודוחן עליהם מוסיפים שקדים מצופים ומטבעות שוקולד.
מערבבים בטקסיות את הבלילה עם מפתח הבית בעת יציקת השמן ואומרים: "יא פת'אח בלא מפת'אח, יא עטאי בלא מננא, תרזקנה ותרזק מננא" (הכוונה לריבון עולם "אתה הפותח בלי מפתח, המעניק ללא גמול, הרעף מטובך הגדול צרכינו מידך ונרעיף גם אנו לאחרים". מברכים "בורא מיני מזונות", וטועמים מהבלילה
מקור המנהג הוא במנהג חנוכת המשכן שהיה נערך בראש חודש ניסן בו הקריבו נשיאי שבטי ישראל מנחה.
במהלך התפילה ויציקת השמן טובלים בני המשפחה אצבעותיהם בקערה, מברכים וטועמים, ויש היוצקים מהם ליסודות הבית החדש.