מעצבת האופנה שירה  טילס מרקוס מסטודיו שיהר יוצרת בגדי עמים מתרבויות שונות כמו מאנגליה שם למדה שנים, או הרוחניות שספגה מהודו. אבל היא מקפידה לייצר בישראל ולהעסיק נשים מקומיות. ביחד עם יותר ממאה אומנים מרקוס תשתתף בהפנינג האמנות 'אמנים במושבה' שבפרדס חנה כרכור. "זה אירוע מתחדש, לא רגיל ומלא השראה. יצירה  עם בשר ולא מפלסטיק"

הבית –סטודיו של שירה טילס מרקוס, משק עזר שגודלו חמישה דונם הוא בין  בתי האמנים הממוקמים בתוך הרחובות של המושבה הציורית פרדס חנה כרכור, אשר בסוף השבוע הופכים לגלריה פתוחה כשהקהל מוזמן אל חללי היצירה והעבודה הפרטיים של האמנים לצפות וגם להתנסות ביצירה. בסוף השבוע הקרוב  (23-25 במרץ) אירוע "אמנים במושבה" ימלא את האזור בצבע, יצירה ואסתטיקה.

אפשר להגיד שהיא מחוברת היטב למקומיות , אבל מרקוס ( 42) , בהחלט קיבלה השראה בינלאומית ועוד ב"חלונות הגבוהים". היא ילידת תל אביב ובת לאם אנגליה, בגיל 14 עברה ללמוד בפנימייה היהודית 'כרמל קולג" באנגליה במשך 4 שנים, פנימייה של המעמד הגבוה עם יהודים מכל העולם ואווירה מדהימה, לדבריה, כש-6 פעמים בשנה היא הייתה מאוקספורד יורדת ישר לסיני, לא סתם הגדירה בתחילת דרכה את סגנון העיצוב שלה כבדואי בריטי. המשיכה ללמוד אומנות באוניברסיטת Camberwell College of art שבלונדון שם התנסתה בפיסול גוף, מייצבים, "הפיסול התלת מימדי פתאום התרחב לעוד ממדים, פתאום לבשתי את זה, התחלתי לערבב את המדיומים". אחרי 'עצירה קטנה בצה"ל' המשיכה ללימודי בי"ס לתאטרון חזותי בירושלים בו למדה במשך 3 שנים שילוב אמנויות במה ופלסטיות.

"שם התחלתי להעלות אנשים על הבמה כהופעות מולטימדיה, אלמנט של זמן נכנס לפיסול, התחלתי לפסל בחומרים שאי אפשר לגעת בהם כמו אור, סאונד, חום, קור רוח ואדים. יצרתי שפה כמו פסל מתאבק ואני בפנים בתוך ההופעת מולטימדיה הזו", היא אומרת.

בהמשך חזרה לגור בתל אביב וקיבלה מהעירייה מקלט למיצגים. היא יצרה שם רוב השבוע והתפרנסה במקביל כארט דיירקטור, מעצבת תפאורות לטלוויזיה ולתיאטרון. מי לא זוכר את הסדרה המיתולוגית 'החרצופים', שגם בה לקחה מרקוס חלק.

AKP_6184_web

ואז החלטת לחתוך להודו

"עשיתי REFRESH, הרגשתי שהייתי כל כך נעולה על האומנות מה שהיה נכון כי זה בריא לעשות אומנות אבל רציתי להרגיש את החומר עצמו, את החיים עצמם אז נסעתי להודו בגיל 27 ושם רשמתי הרבה רישומים בשביל להרגיש ולחוש ולהתחבר למקום שאני נמצאת בו או לנוף שאני מסתכלת עליו . השתמשתי בכלי האמנות בשביל החוויה, לא בשביל התוצר. זה להרגיש יותר כשאת יושבת ביער ורואה את הצל זז, זה כמו ציורי זן ,את בהוויה. רשמתי המון אנשים מבנים חפצים ונופים".

בהודו הקימה עסק לתכשיטים העשויים חומרים מהטבע, זהב ואבנים טובות, במסגרת הליך קבלה לקהילה מקומית הייתה צריכה לחזור לישראל להשיג ויזת תייר ובדלהי פגשה חייט, ממנו אספה בדים ובלי לשים לב יצרה קולקציית בגדים לעצמה. כשהגיע עם בגדיה לישראל, במטרה למכור את התכשיטים שלה, בכל מקום נדלקו דווקא על הבגדים שלבשה. ומהנקודה הזו בעצם היא הפכה למעצבת אופנה ובעלת סטודיו שיהר.

איך את מגדירה את הסגנון והייחוד שלך?

"הקו שלי מאוד ברור, זה כמו פיסול אבל זה יותר רך . גם צורת העבודה שלי כזו דגם מול דגם משתנה ומתפתח. אני יכולה לחזות טרנדים באופנה שנתיים ולפעמים מקדימה טרנדים. העיצובים שלי הם אופנה פראית, אצילית משהו עם נוכחות אבל הבגד הוא גם מאוד נוח, בדים איכותיים, הרבה עבודת פיסול על הגוף. בגלל זה אני גם עובדת עם מידות גדולות, עם שסעים, אלכסונים וא-סימטריה. הבד הוא כמו לגו, מורכב מחלקים ואפשר לחדש, להתאים, לשחק עם זה. אצלי גם תראי הרבה צבע יחסית למעצבים אחרים. אני גם עושה התאמה אישית ויש מענה גם למגזר הדתי.

היא מעצבת בגדי ערב וגם יום, מוכרת לכל העולם דרך אתר האינטרנט שלה ומקפידה לייצר באזור "כדי לחזק את הכלכלה המקומית באזור מגוריי, לפרנס נשים באזור שלי. הפריטים הם בכמה אופציות לבישה, זו לא אופנה מהירה שהבגד נהרס תוך כמה כביסות אלא פריטים שמחזיקים שנים".

זה לא יותר מאתגר כלכלית?

"כל עסק מאתגר בישראל. אני לא יצרנית אלא יוצרת זה קרוב אבל לא אותו הדבר. החשיבה שלי פחות עסקית, לא מחפשת לייצר בסין ולהרוויח יותר אלא לעשות מוצר שיש לו סיבה".

ביחד עם עוד יותר ממאה אמנים אחרים גם שירה טילס מרקוס פותחת את ביתה במסגרת אירוע "אמנים במושבה" בפרדס חנה כרכור הנחשב מזה 20 שנה להפנינג האומנות הגדול בשרון . אמני המושבה, חלקם בעלי שם עולמי,  יציגו קרמיקה, ציור, פיסול, תכשיטנות, אמנות שימושית , נגרות, צילום, חפצי נוי, זכוכית, אופנה, צורפות ועוד .

DSC_3934_web

כך למשל אבנר ביטן יציג מיניאטורות מעץ, דנה אריאל תראה שלטי עץ, גלית אשר יוצרת עבודות עור וגם הציירת איילת דהן תציג. בחמישי בערב יתקיים ערב של מוזיקאים מקומיים במחיר 25 שקלים עם יפתח דקל ויובל סלע. במהלך האירוע יתקיימו מעל 50 סדנאות אמן ופעילויות לכל המשפחה כגון: סדנת טאי דאי- צביעת בדים ובגדים, סדנת יסודות ציור פורטרט בצבע, סדנת מחזור תכשיטים, הדגמת תהליך יצירת חרוזי זכוכית במבער, הדגמת שריפת ראקו והגרלת עבודות מהשריפה, סדנאות רישום לכל הרמות, סדנת התנסות בצבעי מים, סדנא לציור בועות סבון לילדים והורים, סדנת תפירה ורקמה בעור, יצירת חיות ומשטחים לסירים מחוטי טלפון ועוד. בנוסף, יתקיימו הופעות מוזיקליות , מסיבות רחוב, סדנת תיפוף אפריקאי, הרצאות השראה והופעות מיוחדות לילדים.

האירוע  יתקיים בימים חמישי-שבת   23-25/3  והכניסה חופשית. שעות פתיחת המתחמים: חמישי 10:00- 22:00 שישי: 10:00– 17:00 שבת: 10:00- 20:00 .

פרטים נוספים ומידע לגבי מיקום ושעות הפעילויות השונות בדף הפייסבוק של האירוע "אמנים במושבה פרדס חנה כרכור"

תגובות

להשאיר תגובה