בעוד חודש אני מציינת 31. בדר”כ חודש לפני התאריך המיוחל אני יושבת עם עצמי וסוגרת חשבונות.

איפה הצלחתי, איפה טעיתי, מה למדתי ומה אני רוצה להשיג בשנה הבאה. ולמה חודש לפני? פשוט כי יש לי הרבה על מה לחשוב.

אבל משום מה נראה שאת מרבית הדברים שלמדתי לא באמת למדתי בשנה שחלפה, אלא שאלו דברים שידעתי הרבה קודם אבל לא זכרתי ליישם. ואז אני מגיעה לסופר החלטה (על משקל סופר פוד) שהשנה הזו, אני בטוח אזכור.

לא יודעת למה, אבל יש לי הרגשה שאם אקרא את הפוסט הזה בעוד שנה – אגיד לעצמי את אותו הדבר.

מעניין למה זה שאנחנו הרבה פעמים שוכחים את ההבטחות שהבטחנו לעצמנו, אולי אפילו יותר בקלות מההבטחות שאנחנו נותנים לאחרים.

אולי אנחנו צריכים תזכורת תמידית, פתק על המקרר, התראה ביומן, חבר שיזכיר שגם אם לרגע נשאבים לשגרה חשוב להיצמד להבטחות שלנו לעצמנו.

במקרה שלי: להיות בת יותר טובה וסובלנית, להיות חברה יותר קשובה וזמינה, לקרוא ספר פעם בשבוע, לשמור על קשר עם האחים, לטייל בטבע, להפחית את השימוש בסלולר, לבקר חברים רחוקים, לחסוך, לעשות יותר ספורט, לאמץ כלב וכו’ וכו’ וכו’

על פניו, לא אמורה להיות בעיה, ובכל זאת אני מוצאת שדברים מתפספסים.

אז השנה אני מחליטה, להפסיק לשפוט את עצמי לחומרה על מה שהתפספס, להוציא מהלקסיקון את המשפט בת 30 ועוד לא הספקתי לעשות את זה ואת זה ואת זה, ובגלל שהשנה שחלפה הייתה לא מי יודע מה.

החלטתי שאני נותנת לשנות השלושים הזדמנות חדשה להוכיח לי שגיל הוא רק מספר וששלושים זה השחור החדש.

את הסופ”ש הזה אני סוגרת עם עוגת אוראו, מוס שוקולד לבן ומוס שוקולד מריר, נשמע כמו משהו מסובך, אבל ממש לא. בהבטחה.

מה אנחנו צריכים

2 חבילות של עוגיות אוראו (352 גרם)

30 גרם חמאה מומסת במיקרו

2.5 מיכלי שמנת מתוקה 38%

200 גרם שוקולד לבן

200 גרם שוקולד מריר

 

מה עושים:

בשתי קערות מפרידים לקוביות את השוקולד הלבן ואת השוקולד המריר

מביאים לרתיחה מיכל וחצי של שמנת מתוקה – יוצקים חצי לקערה עם השוקולד הלבן וחצי לקערה עם השוקולד המריר.

ממיסים את השוקולד ומעבירים למקרר לפחות ל-4 שעות.

מפוררים את העוגיות עם פטיש שניצלים, בידיים או במעבד מזון, שמים בצד כוס פירורים (לשמור במיכל אטום) ואת היתרה מערבבים עם החמאה המומסת.

מעבירים לתבנית, משטחים ומעבירים למקרר לקירור.

מקציפים חצי מיכל  לקצפת יציבה, מוסיפים את השוקולד הלבן ומקציפים עד לקבלת מוס יציב,  אותו דבר עושים עם השוקולד המריר.

מוציאים את התבנית מהמקרר, יוצקים את מוס השוקולד השחור ואח”כ את הלבן (האמת היא שאין ממש חשיבות לסדר) .

מעבירים לקירור למשך הלילה.

לפני ההגשה מפזרים את יתרת העוגיות המפוררות.

בתיאבון וסופ”ש נעים וחמים

0824519d-be25-4328-8996-b21a06e6e428

תגובות

להשאיר תגובה