אף פעם לא זכרתי את עצמי ככזו שאוהבת לעשות פעילות גופנית. תמיד זה היה נראה לי כמו מטלה מעיקה. מטלה כזו שתמיד, אבל תמיד, יש משהו יותר טוב ממנה לעשות, לנקות אבק, לטאטא או אפילו לבהות בקירות.

אבל אין מה לעשות אני לא נהיית צעירה יותר והגוף לא מגיב כמו פעם.

אז החלטתי שאין ברירה – חייבת להתחיל לזוז.

פצחתי במסע אחרי האימון המושלם. סתם ככה ללכת לחדר כושר זה לא הסטייל שלי, אני יותר אוהבת לראות את הסביבה שלי סובלת לפחות כמוני ופחות עושה שרירים מול מראות .

מה לא ניסיתי, ספינינג, TRX, דאנס, קיקבוקסינג, פילאטיס ואפילו ריקוד על עמוד. מהדופק הכי מהיר להכי רגוע.

עד שהתאהבתי ביוגה.

נכון לעכשיו אנחנו אקסקלוסיביות, למרות שהקולות הרעים אומרים לי שאני חייבת לשלב עם אירובי “לפחות פעמיים בשבוע הליכה” הם אומרים, אבל מה אני אעשה שבדיוק חורף וקר…

אז התחלתי לתרגל, למדתי לנשום נכון (מסתבר שלא ידעתי איך), לשחרר את המחשבות (פה אני עוד מתקשה אני מודה) ולהקשיב לגוף.

תוך כדי הקשבה הגוף אמר לי ששינוי באורח חיים זה יפה והכל אבל זה לא מספיק ואני צריכה להקפיד גם על תזונה נכונה.

כאן חששתי, כי בתור חובבת אוכל מושבעת אכילת עשבים ונבטוטים נראה לי כמו חטא לגוף. אבל אמרתי לעצמי, את חייבת להתחיל מאיפשהו, אז עשיתי מה שכל אישה במצבי הייתה עושה: קניתי אגוזים, תמרים וטחינה, מהר מאוד התחלתי להרגיש “על הגל” ולזרוק משפטים כמו “וואי אני הרבה יותר עירנית/חיונית/קלילה” וכו’. מיותר לציין שזה לא החזיק מעמד, לא באמת עמדתי ב-7 אגוזים ליום ותמר כמתוק של שעה 16:00.

אז במקום להתבאס על כל הפעמים שפתחתי את המקרר ובמקום לקחת משהו בריא סגרתי את הפינה עם סנדוויץ מפנק של נוטלה, לקחת את כל הטוב הזה (מיותר לציין שקניתי הכל אורגני כי אם כבר מהפכה אז עד הסוף) ורקחתי עוגה

אם כבר הלכתי על מתוק, לפחות שירגיש לי בריא.

עוגת טחינה, בננות ושוקולד מריר

מה אנחנו צריכים? (ל-2 תבניות אינגליש קייק)

3 ביצים

180 גרם סוכר חום

חצי כוס שמן

חצי כוס חלב סויה (אפשר גם חלב רגיל רק לקחת בחשבון שיהיה טיפטיפה פחות מתוק)

כוס טחינה

2 בננות בשלות מעוכות

300 גרם קמח

1 שקית אבקת אפייה

חפיסת שוקולד מריר – קצוץ בסכין (האמת היא שעליתי על זה שגיליתי שאין לי שוקולד צ’יפס וזה משדרג את החוויה פי כמה וכמה)

להגשה: סילאן

מה עושים?

דבר ראשון לפני הכל – תנור על 170 מעלות

במיקסר, מקציפים ביצים וסוכר עד לתערובת תפוחה (בערך 4-5 דק’)

תוך כדי ערבול מוסיפים את השמן לאט לאט ואחריו את החלב סויה באותו האופן.

בקערה מועכים את הבננות ומערבבים עם כוס הטחינה, מוסיפים לתערובת.

ממשיכים לערבל – מוסיפים קמח ואבקת אפייה – לא בבת אחת, כל פעם 2-3 כפות.

מוציאים את הקערה ומוסיפים את השוקולד המריר שקצצנו מבעוד מועד.

מעבירים לתבנית עם נייר אפייה (כמובן לא חובה נייר אפייה, אם בחרנו שלא, אז יש לשמן את התבנית עם ספרי או קצת שמן ונייר סופג ולקמח קלות)

אופים בין 35-45 דק’, לא מוותרים על בדיקת הקיסם: נועצים קיסם בעוגה, אם יוצא חלק – העוגה מוכנה.

בעת ההגשה אפשר ואפילו רצוי לזלף קצת סילאן מעל.

בתיאבון וסופ”ש נעים ושתהיו לי בריאים

unnamed (2)

23 הערות

להשאיר תגובה