לכבוד החורף שהגיע כתבתי שיר (טוב לא בדיוק שיר ולא בדיוק חורף אבל הכוונה מובנת)
אומרים שהסופ״ש הקרוב יהיה חורפי ואני אוהבת את זה. יש משהו במזג האוויר הזה שעושה לי טוב (ואני לא מדברת רק על המלתחה החורפית) האוויר נקי, עד כמה שאפשר לקרוא לו נקי בעיר. האפרוריות הזו שבחוץ אולי גורמת מלנכוליה לכמה אנשים אבל אצלי היא מעלה חיוך. והריח… אין על הריח של הגשם!
המזג אוויר הזה עושה חשק להתכנסות. מי לבד ומי ביחד כך או כך הלוקיישן הכי מתאים הוא כל מקום בין ארבעה קירות, שמיכת צמר או פליז מפנקת ומשהו חם לשתות, או כוס יין אדום, עדיף יין אדום.
הגוף כאילו מבקש להתחמם ולשמור על עצמו אז הוא נכנס למוד מנוחה או כמו שאני אוהבת לקרוא לזה, מצב רביצה. במקרה כזה ספר או סרט טוב יעשו את העבודה.
אבל הדבר הכי חשוב – לא לשכוח לאכול משהו חם ומנחם (כאילו שאפשר, לעולם לא אבין את האנשים האלו ש״שוכחים״ לאכול).
במיוחד לסופ״ש קר שכזה אני מביאה לכם מתכון לפאי רועים, מתכון שעובר אצלנו במשפחה במשך דורות (או יותר נכון דור אחד) המקור שלו אמנם מאירלנד אבל אמא שלי התוניסאית עושה אותו הכי טוב שיש, הבטחה שלי.
יוצאים לדרך
פאי רועים
מה אנחנו צריכים?
לפירה:
קילו תפו״א
מלח פלפל לפי טעם
2 ביצים
צרור פטרוזיליה (לא חובה)
לבשר:
בצל גדול חתוך לרצועות
4 שיני שום כתושות
2 גזרים קלופים וחתוכים לריבועים קטנים (לא חובה)
חצי קילו בשר טחון
מלח פלפל לפי טעם
בקבוק בירה לבנה (אני השתמשתי בלף בלונד)
שעועית ברוטב עגבניות (כן אפשר משימורים)
unnamed
מה עושים?
מתחילים מהפירה. קולפים את תפוחי האדמה חותכים גס מכניסים לסיר מכסים במים עם מלח ומבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים.
מועכים לפירה מתבלים לפי הטעם מוסיפים 2 ביצים מערבבים. אם רוצים זה הזמן להוסיף את הפטרוזיליה.
עוברים לבשר. במחבת עמוקה מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים את השום ולאחר מכן את הבשר והגזר, גם כאן מתבלים במלח פלפל לפי הטעם. יוצקים את הבירה למחבת מנמיכים את האש ומבשלים עד להתאדות הנוזלים.
מרכיבים את הפשטידה. משמנים תבנית, שכבה ראשונה – פירה, שכבה שנייה – בשר, שכבה שלישית – מפזרים את השעועית, שכבה רביעית – פירה.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות ל 30-40 דק׳ או עד שהשכבה העליונה משחימה.
בתיאבון, ושיהיה סופ״ש נעים וחמים.

תגובות

להשאיר תגובה