אתי סטרשנוי הפכה את תחביב השופינג שלה לחנות אופנה EMA LEON שנפתחה בפלורנטין. החנות משדרת חו"ל כולל בר ובובות תצוגה, פריטי האופנה שבה נאספו מכל העולם ומחיריהם שפויים. "אני מביאה אמירה אחרת מאשר הייצור ההמוני של הרשתות"
אתי סטרשנוי היא הראשונה שתודה שלקחה סיכון מסוים, כשבחרה לפתוח חנות אופנה בתל אביב, אבל גם העובדה שהיא לא באה מהתחום- למרות ששופינג יכול להחשב למומחיות מסוימת, ממש לא הרתיעה אותה. "ברור שיש סיכון בפתיחת החנות. השיקול הראשוני שלי היה אם להיבלע ברחוב דיזינגוף או לבחור מקום אחר", היא אומרת, "התחלתי לחפש איפה חסרות חנויות אופנה בעיר , אז גיליתי את פלורנטין שהיא שכונה מתפתחת אבל אין כאן כמעט אופנה. עשיתי סקר תושבים והם סיפרו שאין להם איפה לקנות בגדים והם צמאים לכך, לפי התגובות אני מאמינה שעשיתי נכון שפתחתי את החנות ברביעיית פלורנטין, עוד לא כולם גילו אותה לגמרי אבל אני מאמינה שזה מקום טוב".
היא רק בת 26 ומתגוררת גם כן ברביעיית פלורנטין, חסרת כל רקע באופנה, אבל אומרת שתמיד הייתה בעלת טעם טוב, יודעת להתאים ולקנות לאנשים את הבגדים הנכונים להם. במשך שש שנים עבדה במחלקת חו"ל במועדון יאכטות בהרצליה ואחרי שמילאה שם כמה תפקידי מפתח החליטה שהיא רוצה להיות עצמאית. במשך שנה חיפשה את דרכה, שקלה גם לפתוח סטארט אפ ואז הבינה שעליה לבחור בתחום שהכי קרוב לליבה – אופנה.
"הייתי נוסעת הרבה לחו"ל, קונה 'פיסים' (בגדים) מעניינים ואנשים היו תמיד שואלים עליהם מתלהבים מיופים והמחירים הזולים שאיתם נרכשו", היא מספרת, "אהבתי מאוד את מה שמצאתי בחנויות זולות ובשווקים בחו"ל ואז חשבתי , 'למה שלא אקים דבר דומה בישראל? אני אביא פיסים זולים ומיוחדים באותם מחירים של חו"ל מבלי לנסוע לחו"ל".
הבוטיק שלה EMA LEON נפתח לפני כעשרה ימים פתחה במתחם רביעיית פלורנטין והוא מציע פריטי אופנה אורבאנית מרחבי העולם עבור אמה (כלומר, בגדים לנשים) ולאון (לגברים). אי אפשר להישאר אדיש לחנות המעוצבת והמיוחדת שמשתרעת על פני 60 מ"ר ויש בה אלמנטים מדליקים שלא רואים בכל מקום כמו בר שממוקם בתוך החנות ובובות על נדנדות שיושבות בו. "בכוונה יצרתי קונספט שלדעתי הוא מאוד מעניין", אומרת סטרשנוי, "רציתי שהחנות תראה כמו הייתה בברלין או באמסטרדם, עם אורות צבעוניים, שלט ניאון. יש פה חווית קניה אחרת, אנשים נכנסים לכאן ומרגישים כמו בחו"ל, גם בזכות הבר שמיקמתי באמצע החנות, בובות התצוגה שיושבות סביבו, מוסיקת טכנו , משפטי השראה ועוד. התחושה היא של חצי בר חצי חנות, מקום מאוד צבעוני וחי, חווית בילוי חו"לית".
נראה שהשקעת הרבה משאבים.
"זה יקר לפתוח חנות בתל אביב ועוד בסגנון שלי אבל מבחינתי זה הכל או כלום. זה הקונספט שרציתי להעביר, לא רציתי לחסוך בכלום, השקעתי בהכל : בעיצוב, בבחירת המיקום, האיסוף של הבגדים שהצריך ממני לנסוע לאירופה ולסין כמה פעמים.
הקולקציה, מקבלת השראה מאופנת הרחוב האירופאית ומציעה פריטים בודדים וטרנדים מדגמים שונים. הפריטים, בסגנון קז'ואל וערב לגברים ולנשים, אינם של מותגים מוכרים ומוצעים לחובבי האופנה במחירים נגישים ואטרקטיביים החל מ-50 ועד 600 שקלים.
"הבגדים בחנות הם מאוד STREET WEAR אירופאי, לגברים יש מכנסיים בגזרת שבע שמיניות, ג'קטים, נשים יהנו מאוברולים מתרחבים בגזרת שבע שמיניות, טוניקות אובר סייז, חצאיות אירופאיות, וסטים מגניבים, מעילי אובר סייז. מה שיפה כאן שהרבה דברים ששייכים לתחום של הגברים מוצאים חן גם בעיני הנשים. יש פה הכל מהכל", אומרת סטרשנוי."לא ייבאתי דברים שהם פשוטים, היה לי חשוב שאנשים לא ירגישו כאן שהם קונים ברשת מסחרית כמו זארה. אני חושבת שאני מביאה אמירה אחרת, אולי אני לא אוביקטיבית מספיק להגיד זאת אבל לפי התגובות של האנשים והכמות של הקונים אני רואה שעשיתי את זה טוב".
לא מפחיד להתחרות ברשתות האופנה הרבות?
"לא, כי הן עושות ייצור המוני והחולצות שנשים רואות שם נראות על עוד אלף אחרות. אצלי יש ייחודיות, אני חושבת שהיום אנשים נרתעים מהרשתות ומופשים את המיוחד, אבל עדיין במחיר של בגד שנקנה ברשת. למרות שהמחירים אצלי נוחים אני מאמינה שאפשר להתפרנס מזה, אחרי שגיליתי את הנושא הסיטונאי הבנתי שעד היום שילמתי הון תועפות על בגדים סתם בגלל השם שלהם, אפשר למכור בחצי מחיר ממה שאחרים מוכרים ועדיין להתפרנס, זה עניין של קניינות נכונה והתאמה לקהל".