מפסל בבטון

אומנם לא מעט אנשים למדו ועוסקים בעיצוב תעשייתי, אך בניגוד לאחרים שעוסקים בתחום, המעצב, איתי בר-און, בוגר שנקר, פיתח טכנולוגיה חדשנית לכיפוף ועיצוב בטון. בעזרת הטכנולוגיה החדשנית שפיתח, בר-און מותח את הגבולות המקובלים והמוכרים של הבטון, ויוצר חיפויי קירות, גופי תאורה ורהיטים שמפתיעים בתחושת גמישות ותנועתיות שהם מעבירים."פרויקט הגמר שלי ב-'שנקר', סבב סביב הנושא של רך וקשה, חומר הגלם ששימש אותי היה כמובן בטון, ובעזרתו יצרתי עיצובים שנותנים אשליה שהם רכים למרות היותם קשים", מספר בר-און. "הייתה התלהבות גדולה סביב הפרויקט ואני נשארתי מאוהב בנושא, תהליך העבודה עם הבטון שהיה לי עד שנה ד', לא הספיקה לי וראיתי את עצמי ממשיך לעבוד עם החומר הזה". הוא מספר השבוע.

unnamed (2)

את לימודיו בעיצוב תעשייתי בר-און (36), תושב יפו, עשה כאמור ב-'שנקר' ולדבריו לבית הספר נרשם בכלל בכוונה ללמוד אדריכלות. "בתחושת הבטן שלי, חשבתי שאדריכלות זה המקצוע בשבילי ואפילו לא ידעתי מה זה עיצוב תעשייתי", הוא אומר. "לפני שנכנסתי ללימודים ב-'שנקר', ביררתי אילו מקצועות מציעים בבית הספר ולאט לאט התאהבתי בעיצוב התעשייתי".  בשנה ג' ללימודיו הוא מצא את הכיוון שלו עם הבטון. "ההתעסקות עם הבטון נבעה גם בשל העובדה שאבא שלי קבלן והבטון הוא חומר גלם שזמין לי. מה שעניין אותי בבטון היה ליצור גורם הפתעה ואיזשהו דיסוננס. רציתי לקחת את בטון למקומות שלא אופייניים לו ולהשתמש ביכולות שלו בשביל להביא אותו למקומות האלה".

unnamed (3)

את העיצובים הבלתי שגרתיים שלו, בר-און מציג ומוכר בגלריה שלו שנמצאת ביפו, בה הוא עובד יחד עם שלושת אחיו. "עם השנים העסק הפך להיות משפחתי, מלבד הגלריה ביפו אנחנו מוכרים את העיצובים בחנויות נחשבות בארץ ובחו"ל. את העיצובים אנחנו מיצרים במפעל שיש לנו בבני ברק". לדבריו, כשהוא פתח את הסטודיו שלו הוא המשיך לעבוד על הקו של פרויקט הגמר עליו עבד בלימודים. "פרויקט הגמר שלי הוא בעצם חיבור בין אומנות לעיצוב והוא פחות תעשיתי, הנישה שלו מאוד מצומצמת והוא מתאים לחללים מאוד מסוימים", הוא אומר. "לצערי קשה למכור ממנו כמות מספקת שתאפשר לי להתפרס ומה שקורה זה שהסיטואציה הובילה אותי להוציא קולקציית חיפויים תלת מימד. הקולקציה יוצרת משחקים של אור וצל עם צורות גיאומטריות. הקולקציה הזאת יותר מסחרית וכמו כן יכולת היצור שלה גדולה יותר וכתוצאה מכך יותר קל לשווק אותה ללקוחות".

ומה החלום שלך בתחום?

"החלום הגדול הוא להיות מעצב בין לאומי ושהעבודות שלי ימכרו בכל עולם. אני רוצה לטייל בעולם ולהמשיך לקבל השראה ולהמציא כמה שיותר דברים שמעניינים אותי. האמת שהחלום קורה, הוא כל הזמן קורה, כל פעם שיש לי את היכולות להשקיע בפיתוח חדש מבחינתי אני מגשים חלום. בגדול אני רוצה להמשיך לשחק, הכוונה, לפתח להמציא, לשחק עם חומרים חדשים, טכנולוגיות חדשות ולהכיר עולם חדש זה המשחק, זה מה שמדליק אותי".

1 תגובה

להשאיר תגובה